maandag 1 april 2013

Eerst een half ei en uiteindelijk toch een lege dop...

Amper 4 dagen na onze laatste wedstrijd, met in de tussentijd een lang bezoek aan de Sjloes en vooral een 90-s party in de tent en een Paasdiner, mochten we in de ijzige kou opnieuw aan de slag tegen hoogvlieger Susteren. Thuis hadden we de ploeg vooral op wilskracht in bedwang gehouden.Ook vandaag begonnen we goed. We dekten kort en maakten de betere voetballers van de thuisclub zo het combineren erg lastig. Over en weer waren er kleine kansjes, Born speelde slordig, maar had de bal meestal weer snel in bezit door goed afjagen. Susteren kwam niet in zijn spel.
Uit een van de aanvallen over rechts kwam de bal in de 35e minuut voor de voeten van de MotM van vandaag, De Tank, die van 18 meter fraai binnenschoot via de onderkant van de lat. Zeker niet onverdiend. Lang konden we echter niet genieten van de voorsprong, want 4 minuten later liet de achterhoede zich uit de tent lokken, waardoor er een Susteren speler vrij kwam te staan recht voor het doel. Zijn venijnige schot was Fiscaal te machtig en uit de rebound werd de gelijkmaker ingetikt.
Ruststand 1-1.
Na rust waren de bordjes verhangen. Susteren zette geholpen door de wind nog een keer flink aan en we moesten noodgedwongen terug rond de eigen 16-meter. Na 11 minuten was de druk niet meer te houden en kon de spits bekeken 2-1 binnenkrullen. Langzaam bleek dat de wedstrjd van vrijdag en het jagen van de eerste helft zijn tol eiste. We kwamen er niet meer uit. Wel kwam er na de 2-1 weer wat meer lijn in ons spel, maar we waren te weinig dreigend. Buiten enkele schotjes van Joey en Juul kwamen we nauwelijks voor de goal van de tegenstander. Daar hielp ook de revival van onze debutant Joe niet aan. Susteren bleef rustig afwachten en kwam er af en toe snel uit, hetgeen met nog 5 minuten spelen de beslissing opleverde: 3-1.
Uiteindelijk was het nog tijd voor een 1-april grap: kent u die mop van dat houdbare schot? Hij zat toch.. Weer 4-1. Verdiend en echt pijn deed het dus niet.. behalve aan de benen!