zondag 21 april 2013

Born bederft plezier van Voorjaarsmarkt Beeg

Het had zo mooi kunnen zijn voor de gemeenschap Grevenbicht. Onder een waterig zonnetje stond voor vandaag de Voorjaarsmarkt gepland. Een waar spektakel voor jong en oud, edoch.. het liep anders. Want nadat in de ochtend Armada 2 al met 3-0 klop had gekregen van Born 2, stond in de prille middag nog de ontmoeting Armada 4-Born 5 op het programma. Een domper, met als gevolg een lege tent (zie foto).
Born begon slap en lusteloos en dat had al na 30 seconden de 1-0 op kunnen leveren, maar dat bleek van korte duur. Al snel was duidelijk dat we voetballend een overwicht hadden op de gastheren.
Na amper 5 minuten spelen haalde MotM Baas B. verwoestend uit en zo werd het al snel 0-1. Born bleef drukken en af en toe kwam Armada er snel uit, maar dan was daar nog Pietertje (extra gemotiveerd tegen zijn zwager) of Fiscaal, die de 0 vasthielden.
Na 23 minuten bereikte Rob op een van zijn strooptochten de achterlijn en legde panklaar af op Johan, die zo sympathiek was de kans aan Thei te bieden. Het stond onberispelijk 0-2. Born combineerde goed en dat bleek niet te belopen voor de thuisploeg.
Na rust kwam er als verwacht wat meer druk in een poging de stand alsnog gelijk te trekken. Onze wissels zorgden er voor dat er meer inzet kwam, maar wat minder voetbal, Beeg werd sterker.
Het bleef echter goed op te vangen. Armada ging het anders aanpakken en zorgde voor enige verwarring door eerst een tweede Stefan in het veld te brengen en vervolgens alle spelers Wouter te noemen. Born met een sterke Thei (jammer van die gemiste uitval, anders zeker de jas vandaag) en een erg actieve Bart pakten langzaam het initiatief weer over. In de 33e minuut was het huurling Paul die een aanval over de linkervleugel afrondde en de beslissing bracht met 0-3. Even leek er nog wat zand in de machine te komen door een duidelijk buitenspeldoelpunt en de 1-3, maar dat was snel over nadat Rico op fraaie wijze de eindstand van 1-4 op het bord bracht. Ook dank aan de brothers Di Longhi, die hun hand niet omdraaiden voor een tweede wedstrijd op de dag. De opmars naar het linkerrijtje is ingezet. De drie punten zorgen voor een stijging op de ranglijst. Dat kan nog een mooi slot van de competitie worden!!

2 opmerkingen: