zondag 7 april 2013

Een zwaluw maakt nog geen zomer.....

Dat oude spreekwoord was vandaag in meerdere opzichten aan de orde. Zo was het voor het eerst in maanden vandaag weer eens vriendelijk zonnig weer, waardoor de stemming al positief beinvloed werd. Ook waren we vandaag voor het eerst dit seizoen met meer dan voldoende spelers.. uit eigen team. We hadden geen huurlingen nodig. Chapeau! En dan de wedstrijd: tegenover ons stond een jonge ploeg van 11 gretige knapen, echter nog iets versuft door de feestavond van gisteren. Dan zie je maar weer wat het voordeel is van een team van gezapige huisvaders. Wij waren fit vanaf het begin en dus kregen we nu eens niet na 1.17 een doelpunt tegen maar maakten we er zelf een, uit een aanval van ruim 145 jaar: Rob legt terug op Frans, die speelt de tegenstander uit en geeft een voorzet die bij de tweede paal door Ri-Berry wordt binnen geknald. Mooie opsteker.
We spelen fel en goed bekeken en krijgen al snel kansen tegen de beduuste blauw-witten. Na 10 minuten krijgen we een vrije trap op de 16 meterlijn en die wordt onberispelijk in de lange hoek gekruld door opieuw Ri-Berry. Ook in de fase erna zijn we de fellere en daardoor betere ploeg. Na een half uur mag Limbricht de eerste corner nemen. Wat volgt is wat geklungel achterin waardoor de tot dan toe onverdiende 1-2 valt. Tot aan de rust blijven we de betere kansen krijgen en met een beetje geluk....
Na rust een ander verhaal. De sportieve thuismannen laten zien dat ze wel degelijk kunnen voetballen en inmiddels over de eerste kater heen zijn. Al na 2 minuten ligt de gelijkmaker in het netje na een snelle uitval. Nog niet echt een reden voor paniek, maar duidelijk wordt dat er bij ons het beste van af is en dat Limbricht echt wakker begint te worden. Na een kwartier wordt een bal uitverdedigd tegen het lichaam van de captain van de blauwen die er razendsnel tussenuit knijpt en 3-2 kan maken. Vanaf dat moment spelen we een verloren wedstrijd. Dat wordt nog eens versterkt als 10 minuten later Bart de aanvoerder per ongeluk met een arm in het gezicht raakt/ onbeheerst knock-out slaat *)
en de scheidsrechter naar de stip wijst/ een vrije trap geeft *). De 4-2 is echt de genadeklap. We krijgen nog wat kleine mogelijkheden, maar moeten verslagen toezien hoe Limbricht uitloopt naar 6-2, beetje geflatteerd maar duidelijk.
Jammer na zo'n goed begin; dan maar stunten tegen koploper SVM volgende week. MotM was vandaag opnieuw Ri-Berry die in een helft al voldoende credits opbouwde om gerust te kunnen gaan douchen.

*) doorhalen wat niet van toepassing is.