zaterdag 30 maart 2013

Verlies tegen Echt, winst in Echt..!?

Kunt u het nog volgen? De wedstrijd uit januari staat gepland op paaszaterdag, eind maart. Op verzoek zou de match verplaatst worden naar Weizen Donnerstag maar hij wordt gespeeld op Goede Vrijdag. Reden voor de laatste verplaatsing was dat tegenstander RIOS niet voldoende mensen had door de week. Op vrijdag echter blijkt dat niet anders en dus bestaat de sterke indruk dat we spelen tegen RIOS-1t/m5. Nou ja.. wij hebben het ook niet echt vol en dus speelt er vanavond een combi van Born 4 en 5. Het blijkt overigens dat hoewel het bijna april is, het weer nog steeds meer dat is, van de uitgestelde datum in januari.
We zijn dan ook nauwelijks warm of de eerste bal ligt al als een soort boomerang achter de slecht uittrappende Fiscaal: 3 minuut 17 dit keer. Rios beschikt over een rappe en vooral jonge ploeg die ons overvleugeld. Het leidt tot enkele behoorlijke kansen, maar die stranden allemaal in arrogantie van de spitsen. Wij kunnen er voor rust niet veel voorwaartse power tegenover zetten. De rust valt over Born met een 0-1 stand.
Na rust (= verjonging) staat er een Born met meer loopvermogen, waardoor de wedstrijd plots in evenwicht is, kansen over en weer in een wedstrijd die in een hoog tempo gespeeld wordt. We houden het knap bij. Toch lijkt het doek te vallen als we in de 20e minuut een vrij trap tegen krijgen op 17 meter recht voor het doel, die snoeihard, onhoudbaar binnen wordt geknald.
Maar Born wordt sterker en sterker en dus komt in de 30e minuut de verdiende 1-2 na een rush, afgesloten met een droge knal van Erik. De mouwen worden nog een keer opgestroopt. We zijn dicht bij de gelijkmaker, maar de keeper van RIOS houdt zijn doel verder schoon. De domper komt na 40 minuten, met een kopie van de tweede goal: 1-3. Dat twee minuten voor tijd nog de 1-4 valt is slechts voor de statistieken en een beetje teveel van het goede. MotM is Robbie die een grote manne pot speelt en ook na afloop van de wedstrijd toont in grote vorm te steken. De evaluatie is gezellig en wordt na het sluiten van de kantine nog lichtjes voortgezet bij de Sjloes. Daar blijkt dat Echt, na de nederlaag ook positieve elementen heeft, in de vorm van een nieuwe Albanese vriend van Born5 (zie foto), eigenaar van het beste Grieks restaurant van Echt en groot-afnemer van Corona. Mede door zijn toedoen loopt het consumptietempo hoger op dan de series van 100 meter op de Olympische spelen en wordt het vroege opstaan op zaterdag een schier onmogelijke taak. Gelukkig hoefde ìk geen 80 kilometer te lopen vandaag, want dat had de pudding in mijn benen nooit goed gevonden!
Maandag mogen we weer.. en er staat een tent op de markt?!