zondag 24 maart 2013

Einde aan de winterperiode zonder verlies

Op een dag dat iedereen al weer rekende op een afgelasting werden we verrast door de beslissing van de V.V.Born-weergoden, dat de wedstrijd van Born 5 kon doorgaan. Een blik door de gordijnen leerde dat het hier mogelijk om een vervroegde aprilgrap ging: er lag immers sneeuw en het was akelig koud.
Eenmaal op den Toren bleek dat mits uit de wind de temperatuur nog wel meeviel en het veld wonderwel vrij goed bespeelbaar was. Veel hoop hadden we niet aangezien onze tyegenstander de virtuele leider van de competitie was en we uit letterlijk weggeblazen werden met 5-0. Het begin was dan ook als verwacht. Born moest terug en al na 6 minuten lag de bal in het netje, na een Urker slippertje. Toch ontwikkelde zich een gelijkwaardige wedstrijd. Susterse Boys bleek lang niet zo dominant als in de heenwedstrijd en met veel strijd konden we hen goed bijbenen. We kregen zelf wat kleine kansjes, maar hadden te weinig power om het af te maken. Na een half uur werd het 0-2 na opnieuw wat gerommel achterin. Zonde, want het had met evenveel geluk gelijk kunnen zijn.
Met nog ruim 5 minuten te spelen was het even schrikken toen een ongelukkige botsing leidde tot een flink paasei op de slaap van Robbie. Hij kon echter ( na rust) verder spelen. Daan verving hem prima in het centrum.
In de rust pepten we elkaar nog een keer flink op, want hier leek vandaag een verrassing mogelijk., tegen een alles behalve souvereine tegenstander.
Er was amper 1.17 min. gespeeld en het was uitblinker Juul die na een 1-2 met invaller Joey, een bekeken passje had op Ri-Berry die van kortbij beheerst der Anschluss-treffer aantekende. Born werd sterker en sterker en de tegenstander moest steeds vaker (zonder dat hen dat moeite kostte) de noodrem aantrekken. Het leidde tot de nodige iritatie over en weer en tot enkele gevaarlijke vrije trappen. Eentje, door Ri-Berry, werd met nog 20 minuten te spelen knap onschadelijk gemaakt door de doelman. De laatste 15 minuten kwamen er nog kansen over en weer, maar dat leidde o.a. door oplettend keepen van Fiscaal niet meer tot verdere doelpunten; ook zelf scoren zat er helaas niet meer in. Achteraf bleef het gevoel hangen dat er vandaag meer in had gezeten.
Zo kwam er na 4 maanden een einde aan de ongeslagen status, nota bene tegen dezelfde tegenstander waar in november ook van verloren werd. Snel opwarmen dan maar en toewerken naar de Goede Vrijdag-match tegen RIOS. O Ja, vergeet bijna te vermelden dat de groene jas voor het eerst in de geschiedenis werd uitgereikt aan Sjötte-lid: Ri-Berry was de gelukkige vandaag.