maandag 13 april 2015

Wekelijks verslag..

Vorige week vroeg me nog iemand of het niet moeilijk was om elke week iets origineels te bedenken om een column over te schrijven. Tja, daar ga je eens voor zitten om iets te bedenken -op een moment dat anderen gaan trainen en/of zich in nevelen hullen met grote potten Erdinger- en meestal valt er wel iets te verzinnen. Ik moet toegeven: in dat opzicht is het schrijven van wedstrijdverslagen van Born 5 een stuk gemakkelijker: het onderwerp, de hoofdrolspelers, maar helaas meestal ook het resultaat staat elke week vast!! En dus kon ik gisteren met een gerust hart de middag benutten om Born1- HBC1 te gaan bekijken en aansluitend nog even te evalueren in de kantine. (Nou ja, even.. ik was 5 minuten voor het begin van Studio Sport thuis en heb helaas de uitslagen vanmorgen in de krant moeten lezen..).
Hoe dan ook, het was lekker weer gisteren, beetje fris, maar allèh. Geleen-Zuid was een felle ploeg die er voor zorgde dat we de eerste helft niet aan voetballen toekwamen. Er werd overal op het veld direct druk gezet, al was dat overal beperkt tot de helft waar het spel zich afspeelde: de onze. Tot echte kansen leidde dat vooralsnog niet, omdat we ons massaal terugtrokken in een dubbele verdedigingslinie. Na 20 minuten was er een handsbal van de Slegter voor nodig om de thuisclub via een penalty aan een voorsprong te helpen. Nauwelijks 7 minuten later was er geel van de pedante scheids voor Maoke (SvdW), die als reactie op een overtreding, zijn tegenstrever liet voelen daar niet van gediend te zijn. De rood-zwarten buitten de numerieke meerderheid uit en maakten na slap ingrijpen in de achterhoede simpel 2-0. Even later kwamen onze enige kleine kansjes door goed opstomen van uitblinker Tom, die samen met een degelijk spelende Daniël, onze gast was vandaag. Drie minuten voor de rust volgde de tweede gele prent voor Trevitony, na opnieuw een reactie op een overtreding waar niet voor werd gefloten. Opnieuw ook maakte Geleen gebruikt van de man meer en frommelde de 3-0 binnen.
Na rust een heel andere wedstrijd, waarbij Born onder aanvoering van een sterk middenveld met Foppe en MotM Wicky, meer en meer vooruit ging voetballen. Het leidde zelfs tot kanjers van kansen voor Epi, Foppe en Baas B, helaas (opnieuw) niet tot doelpunten. Geleen kreeg geen kans meer. Tot in blessuretijd, waarin Wicky na een prima loopactie en bal op de knikker van Pietertje deponeerde, maar die zag de moeilijke kopbal op of net achter de lijn (waar is die klote electronica als je hem nodig hebt!?) gekeerd door de keeper. Uit de tegenstoot viel nog de onverdiende 4e goal, waarna de scheidsdirect affloot.
Na het douchen toonden we ons opnieuw de sterkste van de derde helft, waarin we zelfs een kampioenschapsploeg uit Elsloo versloegen. Dat dan weer wel. Het wordt tijd voor de Engelse weken, te beginnen met een thuispot tegen laagvlieger Obbicht. Waakt voor onderschatting!!!