zondag 26 april 2015

Twee verschillende helften

Na ruim twee weken mochten we weer aantreden tegen Obbicht en we waren gebrand op revanche vanwege het feit dat de rood-witten destijds met een versterkt elftal aantraden. Vandaag was merkbaar dat de hoofdmoot bestond uit eigen spelers, waardoor er een gelijkwaardige wedstrijd ontstond, waarin Born de eerste helft de beter voetballende ploeg was. Vanaf het begin werd er goed gecombineerd en de gelegenheidsspits Efdee was een prima aanspeelpunt waarom heen Rude en Kevin naar hartenlust rondrenden. (Het shirt van Epi heeft nog nooit zoveel meters gemaakt in een wedstrijd als vandaag) Na een kwartier leidde dat tot de verdiende voorsprong. Efdee speelde twee man uit en legde panklaar voor Kevin die snoeihard binnenschoot. Wow, een voorsprong, dat was al weer lang geleden. We kregen zelfs een uitstekende kans op 0-2 toen Efdee vrij werd gezet voor de keeper, maar die laatste kon redden op de iets te hoge inzet. Aan de andere kant kwamen we twee keer goed weg, toen Fiscaal de vingertoppen nog net achter een verwoestend schot kreeg en een bal van dichtbij op de paal belandde. We bereikten de rust met een voorsprong, maar helaas niet zonder kleerscheuren: het werd ondanks dat het geen unfaire wedstrijd was toch een beetje een slagveld. Door allerlei blessures moesten 3-S en Rude helaas afhaken en even in de tweede helft moest ook Foppe er onder door. www.youtube.com/watch?v=FNsofwzZ6AQ
Gevolg was dat we iets zwakker uit de rust kwamen, daar waar de thuisclub iets sterker uit de wissels kwam. Daardoor hadden we het moeilijk in de tweede helft. In de 5e minuut een vrije trap als gevolg van een wat ongelukkige overtreding en de bal van 20 meter gaat langs de slecht geposteerde muur (SvdW) buiten bereik van Fiscaal in de benedenhoek. Twintig minuten later de volgende kans en die wordt uit de counter uitgespeeld: van 0-1 voor naar 2-1 achter. In het restant van de wedstrijd hebben we niet meer de power om nog iets recht te zetten, waardoor ook deze wedstrijd verloren
gaat. Nipt, maar helaas.
MotM Pietertje ziet dat het snel met de carriere kan gaan, want amper 4 bier en 2 uur later mag hij plaats nemen op de bank bij Born 1. Zo zie je maar hoe het kan lopen.