zondag 29 maart 2015

Niet slecht: 1 shot, 1 goal

Voor het eerst speelden we een thuiswedstrijd op een kunstmatige ondergrond. Geen kunstgras, maar een chemisch behandelde bodem. Dat had weer als voordeel dat de toplaag losliet en het overvloedige regenwater netjes onder de geelgroene zoden zakte. het was alleen spekglad. In weersomstandigheden waarop we normaal nog een keer zouden omdraaien in bed of de verwarming wat hoger zouden zetten en er in rode letters Afgelast door onze wedstrijd zou hebben gestaan, doen wij er alles aan om deze competitie zo snel mogelijk achter ons te laten: er zal gespeeld worden!! (Ik weet niet wat Tjerk de consul wijs gemaakt heeft).
En dus bibberen we door de wedstrijd heen. Niet zozeer uit angst voor de tegenstander, maar door het kille weer. Natuurlijk waren de opponenten jonger, beter en energieker, maar dat is niet nieuw. En natuurlijk speelde zich het grootste deel van de wedstrijd voor de neus van Fiscaal af, maar al met al werd er niet slecht gespeeld en werd door Born waar mogelijk de voetballende oplossing gezocht. Het ontbrak ons echter aan stootkracht voorin, waardoor fotograaf Frans eenzaam en werkloos achter de goal stond opgesteld, in afwachting van bewegende beelden van Epi of een binnenschuivende grutmaster (?) Tijn.
Met rust stonden we drie-nul achter, om maar even een bruggetje te maken. De eerste werd nog min of meer uitgespeeld na precies 12 minuten, de derde viel uit een 'abgefelschter' bal in de 37e minuut. Daar tussenin zat het hoogtepunt van de wedstrijd: ons enige schot op doel en zonder meer het mooiste seizoensdoelpunt van dit jaar. Een fraaie treffer door de Slegter, die de bal wel eens beter geraakt had, ondanks het feit dat hij met een mooie boog in de driehoek verdween. Zij het van ons eigen doel. Het leverde hem de SvdW-titel op voor vandaag.
Na rust leek het spel een stuk sneller te gaan. of het kwam door de zomertijd? In ieder geval speelde het grootste gedeelte zich af rond de middencirkel en gebeurde er weinig opwindends meer. Sittard scoorde nog een keer, maar dat was het dan ook. Snel de kantine in waar heerlijke soep met ballen wachtte. Aan een druilerige dag kwam een eind. MotM werd Efdee, die ouderwets op dreef was, met vandaag evenveel poorten als de gemiddelde middeleeuwse vestingstad. Helaas geen doelpunten, maar wel een goede opkomst (voor de foto).
We'll meet again op Paasmaandag, als we aan hem mogen tegen onze vrienden van Limbricht. Tot dan.


1 opmerking: