zondag 1 maart 2015

Wit begint en Born wint..

Het waaide flink, toen we amper een week na de heenwedstrijd aftrapten tegen Armada-4. Hun team was wat gehavend en dus aangevuld met spelers van het derde, maar echt een versterking bleek dat al snel niet te zijn. We beginnen tegen de zware noord-ooster met wind tegen en dat is niet gemakkelijk. Toch wordt er geconcentreerd gespeeld en weten we de gasten uit te dagen tot de lange bal spelen. Iets wat met deze harde wind tot weinig resultaat leidt. Als we zelf balbezit hebben proberen we op te bouwen, maar blijven passes vaak hangen in de wind. Na 12 minuten wordt de eerste echte gelukte aanval direct een doelpunt. Joe Dalton stuurt met een fraaie pass Rude in de diepte die uit een moeilijke hoek inschiet, maar gestopt wordt door de keeper. De rebound belandt bij Tijn die de bal in twee keer in het doel poeiert: zijn eerste doelpunt in dienst van de groen witten!! Uitzinnige taferelen op de bank, die gelukkig niet worden bestraft door een goed leidende Charles. Born blijft overeind in een verder rommelige eerste helft, met een wind die echt goed spel onmogelijk maakt. Pietertje laat zich geblesseerd vervangen door 3-essen.
Na rust met Wicky voor de zieke Baas B. en Epi voor reserve-topscoorder Tijn starten we, geholpen door de wind degelijk. Een ijverige Epi maakt het de verdediging direct lastig en als Armada er uit wil komen staan we  stevig om direct het balbezit over te nemen. De gasten hebben het moeilijk om in hun spel te komen en gaandeweg gaan de gezichten meer en meer hangen. Born blijft goed spelen, vooral met het koppie erbij! Na dat een eerdere vrije trap door de keeper van Beeg nog onschadelijk was gemaakt, maakt Joe D. in de 20e minuut aan alle onzekerheid een eind door een vrije trap snoeihard midden door het doel te rammen: 2-0. Vanaf nu wordt het uitspelen en dat gebeurt uiterst alert en op zeer sportieve manier. Ware het Europacup geweest dan waren we door de uit gescoorde goal "door" geweest. Nu restte slechts het zoet van de overwinning en een lange derde helft in het verschiet.
Opnieuw was er geen schaapwaardige actie of persoon vandaag. Opmerkelijk was wel te vermelden de eerste clean sheet van dit seizoen voor Fiscaal en zijn verdediging. Verder hadden we een MotM die al tijdens de wedstrijd voor een deel naast zijn schoenen liep, maar dat kwam door slijtage aan de Booties, die naar het schijnt niet meer in de betere vakhandel te verkrijgen zijn. We moeten op zoek naar een voormalig schoenmaker bij de Quick-fabrieken in de jaren 60-70 die alsnog bereid is zijn vakmanschap in te zetten voor onze good-old Efdee.
Komende weken spelen we tegen ploegen die ons in de eerste helft de oren gewassen hadden. Dat wordt dus even  oppeppen en revanche nemen, zou ik zeggen. Maar we zullen het moeten doen zonder Urk, die voor de gelegenheid alvast zijn badmode voor de komende vakantie in Marokko showde..