zondag 22 maart 2015

Eindelijk lente (2)

Hoewel het voorjaar gisteren officieel van start gegaan is, voelde het op het Ostfront van Sittard aan alsof het nieuwjaar begonnen was. IJzig koud starten we aan de wedstrijd die ook weinig warmte bracht. We misten ongeveer 250 jaar aan routine en voetbal, waardoor we veroordeeld waren tot tegenhouden. En dat deden we ruim een half uur zeer verdienstelijk. Af en toe ontstonden er kansjes voor de thuisploeg, maar dan was daar een ijzersterke Fiscaal die de clean sheet in stand hield. Na ruim dertig minuten kreeg de thuisploeg een beetje hulp, toen de scheids een vlagsignaal van Jules voor buitenspel negeerde en het tikje van Michael (op de bal) uitlegde als een doodschop en een penalty gaf. Opnieuw echter wist onze MotM in het doel van geen wijken. Naast Jules en Michael hadden we nog een derde gastspeler vandaag in de vorm van Max, die voor rust zorgde voor wat spaarzame acties over de helft. Verder dan een erg-lange-afstandschot van Bart ('windmee had hij gezeten') kwamen we niet. De laatste 5 minuten kwamen we wel wat meer over de middenlijn, maar kregen daar nu juist een genadeloze counter om de oren, waardoor we toch nog met een 1-0 achterstand de rust in gingen.
Na de ranja (!?) zonder vlaai (danke Mariëlle) gingen we wat actiever van start en was het dan ook erg verrassend dat na 6 minuten uit het niets de 2-0 viel, na een uitgespeelde aanval. Born leek iets sterker na rust, maar ook nu bleven echte kansen uit. Het duurde tot precies halverwege de tweede helft tot het Borns kwartiertje aanbrak, zij het deze keer niet bepaald in positieve zin. Een ongelooflijke hoop gepruts zorgde er tussen de 22e en 28e minuut voor dat de stand opliep naar 6-0! Daarbij was de 5e goal als gevolg van een 'maasje' zodanig dat er eindelijk weer eens een SvdW kon worden uitgereikt. Drie minuten voor het eind verscheen de eindstand op het bord, na een vooral koude wedstrijd die een flinke aanslag vormde op onze broze fysiek. Na afloop was er wel koffietafel, met vlaai. Ik verwacht dat er tot tong-blaren toe wonden gelikt moeten worden deze week. Maar volgende week staan we er weer. Toch?!