zondag 8 maart 2015

Eindelijk lente..

Eindelijk liet het zonnetje zich zien en dan zie je in een keer ook een hoop publiek langs de kant staan. Vorige week nog één toeschouwer, vandaag op het toppunt wel 15!! Niet dat we nu direct van een thuisvoordeel konden spreken, maar we begonnen, met een zwaar gehavend team, vol overtuiging. Vandaag hadden we de hulp van een 4-tal B2-spelers, die stuk voor stuk een keurige pot speelden. Chapeau Tom, Stan, Daniël en Max. Maar eigenlijk gold dat voor het hele team. Onze tegenstander, die we nog kenden van de uitmatch, toen ze een beetje rommelig speelden en uiteindelijk geflatteerd royaal wonnen, was dezelfde ploeg, maar inmiddels een tiental wedstrijden verder. Hoewel Born de eerste kans kreeg bleek al snel dat ze fysiek, voetballend en qua leeftijd een voorsprong hadden, maar daar zetten wij een portie passie en teamgeest tegenover. Toch kwamen we na 11 minuten op achterstand door een bekeken Depay-achtig balletje van een van de gasten. Fiscaal was kansloos, maar stond daarna enkele keren een grotere achterstand in de weg. Omdat de blauw-roden zo vriendelijk waren de mooiste kansen te verprutsen werd het zo waar spannend de eerste helft, zeker toen Pietertje die erg sterk begon, een fraaie voorzet afleverde die door Epi keurig binnengeschoten werd. BSV schrok en ging vervolgens in druk overleg onderling, zeer tot ongenoegen van de enthousiaste coach, hetgeen hun spel zeker niet ten goede kwam. Born bleef relatief gemakkelijk overeind en kwam er zelfs nog een paar keer snel en gevaarlijk uit.
Na rust kregen we het toch een stukje lastiger, maar toonde Foppe zich een ware captain door zich met hand en tand te verzetten, en dat leverde hem uiteindelijk de dik verdiende groene jas op. Een kwartier hielden we stand, door goed verdedigen en oplettend keeperswerk en vooral weer door knullig verprutsen van de kansen. Voor ons zelf was er weinig meer te halen. Het werd tegenhouden.
In de 60e minuut viel de 1-2 en knakte er iets, maar er was nog tijd. We schoven iets op waardoor er veel ruimte kwam achter onze achterhoede. Toen de bal diep werd gespeeld, was er voor Tom weinig anders over dan een professionele overtreding op een doorgebroken speler. Hij mocht van scheids John Meisen gaan douchen. Daarna werd het logischerwijs nog lastiger en vielen er nog 3 goaltjes. Uitslag 1-5. Dapper gestreden, maar meer zat er niet in. Het schaap ging voor de gelegenheid naar een van de gasten die er in slaagde de bal op 3 cm. voor de doellijn naast te schieten. Hij nam hem dankbaar en sportief in ontvangst, zeer tot genoegen van de coach dit keer. Bij ons geen schaap, alleen de MotM als gezegd, Foppe.
Volgende week lijkt het dat de afmeldings- en blessuregolf een tsunami wordt en dat we waarschijnlijk moeten besluiten de wedstrijd te verplaatsen. Hou de info in de gaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten