zondag 30 november 2014

En alweer de nul....

Op een vroeg tijdstip en in de snerpende kou stonden we weer paraat op het tapijt van Ophoven. Weer kunstgras in Sittard en ook weer een goed begin van Born kant. Aan het spel in de eerste helft was niet af te lezen dat het hier om de nummer 1 tegen de nummer 12 van de ranglijst ging. Geconcentreerd vingen we de iets dominantere OVCS-ers op en als er kleine kansjes kwamen waren daar Fiscaal, Urk of de uitblinkende 3-Ssen om de plooien glad te strijken. Dat leidde al tot wat kleine irritaties bij de thuisploeg. Zelf konden we er behalve degelijk storen en gelukte combinaties op het middenveld geen echte kansen tegen over zetten. Het leek dan ook op een 0-0 ruststand af te koersen tot de linksback van de rood-zwarten het op zijn heupen kreeg en na wat gerommel achterin van ruim 20 meter loeihard en zuiver uithaalde en Fiscaal kansloos liet. Een kleine tegenvaller, maar gelet op het spel in de eerste helft niet onoverkomelijk.
Na rust, vol goede voornemens en met een paar frisse (nou ja..?!) wissels er in, moest het anders lopen. Maar het werd een deceptie, want na 1.17 minuut, nu eens in de tweede helft werd onze hoop aan flarden geschoten, na een snelle counter, met opnieuw een afronding die geen kans gaf aan onze keepert. Nu brak de fase aan waarin de wedstrijd open werd en er vooral ontzettend veel ruimte kwam om te voetballen. OVCS vond het wel goed en Born perste er een laatste offensief uit. Het leidde tot enorme kansen over en weer, maar helaas was er maar één team dat daar ook mee om kon gaan. Wij waren het niet.. Bij 2-0 en 3-0 waren er geweldige mogelijkheden voor onze voorwaartsen, maar m.n. Tijn en El Guapo misten enorm. En zo kwam het dat we opnieuw de nul hielden in aanvallend opzicht en de stand onnodig hoog opliep. Daar waar 4-2 een treffende uitslag geweest zou zijn werd het 8-0. Zeer geflatteerd en zeker geen goede weergave van de krachtsverhoudingen. Het klinkt misschien niet geloofwaardig maar we speelden niet slecht.
SvdW ging naar de nog dronken El Guapo; MotM was zonder discussie 3-Ssen.

Nog even voor in de agenda: donderdag 4 december vanaf 19.30 kaarten afhalen voor de MLZ en op 12 december Quiz-avond bij de VV.