zondag 2 november 2014

Zonnige (R)oktoberdag

Tjonge wat een zondag: heerlijk stralend weer met ruim 20 graden in november! Niet voor niets dat er een groot aantal partners naar Op den Toren kwam om onze match aan te kijken. Dank u wel dames!Ze leken op hun wenken bediend te worden, want al na 21 seconden stonden we op voorsprong: onderschepte aftrap door Wicky die Rude diep stuurt, die vervolgens ijzig kalm blijft. Wat is dit??! Born lijkt los en voetbalt 10 minuten alsof niemand ons iets kan aandoen. De gasten realiseren zich dat het zo niet kan en gaan een beetje feller spelen, soms zelfs over het randje. Het heeft wel effect, want wij stoppen met voetballen. Na 13 minuten verliezen we een drietal duels op rij waardoor hun spits op de vijf vrij komt en via de kluts de 1-1 in kan tikken. De rest van de eerste helft gaat op en neer. Kansen levert het niet echt op, wel af en toe wat ongecontroleerde schoppen. Het kabbelt heerlijk weg in het najaarszonnetje.
In de rust is het chaos troef. Ondergetekende weet het even niet meer. Gelet op de kansen op punten en groepsbinding wordt het wisselplan een schijnbare loterij. (Mea culpa). Toch komen we weer met zin uit de startblokken. Veel gaat goed, maar ook veel gaat door onzorgvuldigheid mis. De spanning vergoedt een hoop. In de 18e minuut verliest de net gelande Maoke een duel op wasari, maar het wordt niet opgemerkt door scheids Chris. De snelle spits van Sporting weet er wel raad mee. Het staat 1-2.
Born recht de rug. Na een overtreding vanwege praten ziet Maoke de keeper ver voor zijn doel staan. Hij waagt de gok en rost van 10 meter op eigen helft de bal richting tegenstander-goal. De bal stuit over de grabbelende keeper en tikt via de binnenkant van de paal binnen: 2-2 We hebben nog een kwart wedstrijd. Maar toch komen we niet echt aan het voetballen, het wordt een wedstrijd zonder echte hoogtepunten. Af en toe wordt er flink geschoffeld, hetgeen onze Nigel zelfs het SvdW oplevert. Na een half uur staan we plotseling op een 2-3 achterstand, als de bal per ongeluk bij een van de middenvelders terecht komt, zie zich niet lang bedenkt en van 16 meter onhoudbaar binnen knalt. We zetten nog een keer aan, zonder dat we echte kansen creëren en uit de counter valt de 2-4. Het is beslist. De op en neergaande wedstrijd had zo maar punten op kunnen leveren, maar deed dat niet. Da's balen, en om met Louis te spreken "always the same song" maar na de wedstrijd was er "different cook" ( Jill 1 jaar) en vooral veel bier. Gelet op de gelijkmatige prestatie van het team was er geen MotM: iedereen was even goed. Dat dan weer wel.