zondag 21 september 2014

Och.. Sanderbout: makkie!!

Met die instelling stapten we vandaag het terrein op en dan blijkt dat het verdomd moeilijk is om daar nog overheen te stappen. Voor het eerst sinds ruim een seizoen was een oud fenomeen weer terug: de tegengoal na 1 minuut 17: een (te) korte terugspeelbal van Urk op een onterecht voor buitenspel stappende Maoke luidde de vrije doortocht in voor de rappe spits van Sanderbout. Het was dat Fiscaal amper 10 minuten later op zijn plaats was, anders hadden we al snel tegen een 0-2 achterstand aangekeken. Nu kwamen we gaandeweg wat beter in ons spel. Na 21 minuten was het Rude die van 20 meter uithaalde en de goede keeper van de gasten kansloos liet. Zo, nu leek alles een beetje normaal te gaan lopen. Born was de sterkere partij en na 27 minuten waagde Urk zich zelfs aan een rush naar voren, die hij op de achterlijn besloot met een hakje terug, dat door een verdediger in eigen doel werd getikt. We staan voor. Niets aan de hand.
Na rust echter slaat de wedstrijd helemaal om en verzanden we in ongelofelijk geklungel. Voorin missen we opgelegde kans na kans, op het middenveld zijn we zo vriendelijk bijna elke bal bij de tegenstander in te leveren en achterin maakt opruimen plaats voor tikkie-takkie voetbal, dat keer op keer voor hachelijke situaties zorgt. Het kan dan ook niet uitblijven dat we na een kwartier gebraggel op gelijke hoogte komen na een geweldige kopbal van Foppe... in eigen doel. Het is tekenend voor het spelniveau tot dan toe en de inleiding voor een half uur van haren-uit-het-hoofd-trekkend slecht voetbal. Hoewel er tijd zat is om een voorsprong te nemen, slagen we er in om zeker 5 110% kansen om zeep te helpen! En dan zal je zien als je zelf niet scoort, dan valt hij aan de andere kant. Dit keer was het Fiscaal die een terugspeelbal omtoverde tot een speelkwartier en zo de 2-3 mogelijk maakte. (SvdW). Daarna probeerden we het nog wel maar de overtuiging en vooral de zuiverheid ontbrak om het nog recht te trekken. Even waren we nog blij als we zelfs maar een punt aan de wedstrijd zouden overhouden, maar zelfs dat zat er niet in. Bah.. wat was het beroerd om naar te kijken. Een MotM was er bij ons niet te vinden en dus ging de jas naar de keeper van de gasten. Triest.