zondag 12 mei 2013

Mamma Mia, wat een start ...en dan zo terugkomen

Ja natuurlijk was het vroeg, met die ontbijtjes op bed, versjes en zo en natuurlijk was de minuut stilte voor Dean indrukwekkend, maar om dan zo te starten!? We tellen langzaam tot 23 vanaf het fluitsignaal van de goed leidende Chris en we staan voor de tweede keer aan de aftrap: 0-1. Niets geleerd van vorige week. We zijn wel direct wakker en met actieve gasten als Juul, Divar en Joey zoeken we de weg naar voren. Dat leidt in de stromende regen al snel tot de gelijkmaker na een beroerde terugspeelbal die attent wordt opgepikt door Divar. Na 5 minuten is het al 1-1. DVO is een prettige ploeg, zowel qua sportiviteit als qua hulpvaardigheid. Over en weer wordt de bal met evenveel plezier aan een tegenspeler als aan een medespeler afgegeven. Daardoor gaat de wedstrijd in een matig tempo op en neer, met kleine kansjes. In de 35e minuut is het Juul die met een tegendraads ingeschoten bal de keeper verschalkt en ons op voorsprong zet. Niet voor lang echter want bij de 2e corner van DVO is het weer vriendelijkheid eerst: "Na u, meneer de kopgrage voorstopper!". Het staat weer gelijk en dat lijkt ook de ruststand te worden. Toch komen we nog op voorsprong. Uit een corner van Joey kopt Foppe de bal via een DVO speler in het doel. Rust 3-2.
Na rust (met Joeri voor Frans) begint DVO feller als Born en dat leidt al snel toch wat hachelijke momenten, maar Fiscaal is op zijn plaats. Uit een razendsnelle corner krijgt Juul de bal van Joeri en schiet met een fraaie boog in de 5e minuut de 4-2 binnen. Dat geeft even lucht, terwijl de regen nog steeds met bakken uit de hemel komt. 7 minuten later is het de beurt aan Joey, die vrij gezet wordt voor de keeper en met een bekeken lobje 5-2 aantekent. De wedstrijd is gespeeld. De van een spierblessure herstelde Thei valt nog in en de wedstrijd kabbelt naar het eind. Nog één opleving als door goed storen van onze in nummer  14 gehulde gelegenheidspits een corner wordt versierd. Het is opnieuw Juul die zijn derde en Borns 6e laat aantekenen. Dat betekent dat de 7e plaats steeds vaster in onze handen komt en wie weet zit die felbegeerde 6e plaats er ook nog in.
MotM werd de eerder genoemde gelegenheidspits Dopietta vanwege zijn tomeloze inzet en Braziliaanse hakjes.

Donderdag wacht HBC in de in Born gespeelde uitwedstrijd. Kunnen we de lijn doortrekken??