zondag 26 mei 2013

Laatste match: d'rop of d'ronder..

De laatste wedstrijd vandaag. Tegen onze naaste concurrenten voor het linkerrijtje Armada. Uitgangspunt voor de wedstrijd: Armada stond 2 punten voor ons op de 6e plaats. Alleen winst leverde ons de felbegeerde plek in de subtop op.Vanaf het begin was het een rommelige wedstrijd in een redelijk hoog tempo met over en weer wat kleine kansen. Born leek wat gespannen en Armada zat sneller in de wedstrijd. Mogelijk lag het aan de gemiddelde leeftijd die vandaag zeker tien jaar lager was dan de rest van het seizoen: geen Frans, Berry, Rob en Ton , maar wel Sten, Joey, Joeri en Rico van de A-jeugd.
Na 20 minuten werd het, tot dan toe verdiend, 0-1 door een mooie aanval van de wit-roden uit Beeg. Born had tot dan toe weinig kansen. Na een half uur was het flink schrikken want Thei ging in een onschuldig duel om de bal, zonder dat de tegenstander iets deed, door zijn achillespees. Het hoorbare knakje deed het ergste vermoeden. En inderdaad: in de middag moesten zijn collega's in Orbis aan de slag met het nodige herstelwerk: weg vakantie, weg eerste seizoenshelft 2013-2014! Positief punt is dat Thei en Hilde er waarschijnlijk wel bij zijn op de afsluitavond.
Born pakt de draad snel op en nauwelijks 5 minuten na het uitvallen van Thei is het Joey, die met zijn eerste balcontact Johan een niet te missen kans biedt: 1-1. Tot rust gebeurt er weinig meer.
Na rust lijkt Armada een beetje uitgeblust en is de inbreng van de snelle frisse A-spelers goed merkbaar. De combinaties, vaak startend bij MotM Bart, leveren de nodige kansen op, maar helaas geen doelpunten. Daarvoor moeten we wachten tot de 25 minuut als opnieuw Joey, Joeri met een geraffineerd passje vrij zet voor de keeper. En de Jonge BOV-er maakt het bekwaam af: 2-1. Nu is het nog twintig minuten volhouden. Twee knappe reddingen van BOV-er Ruud en een sterke achterhoede onder leiding van BOV-er John zorgen dat het geen moment meer echt gevaarlijk wordt en de felbegeerde 6e plek en notering in het LINKERRIJTJE een feit zijn. Voorin is spits Martin ondertussen gewisseld voor BOV-er Sten die een prima debuut maakt. Met nog 4 BOV-supporters langs de kant en een BOV-coach is wel duidelijk waar de successen dit jaar aan te danken zijn...

Inderdaad aan de gezelligheid, teamspirit, inzet en vooral het plezier van ons ongeëvenaarde VIEFDE!! Ik kijk nu al uit naar het komende seizoen!!

En dan nog dit:
Thei, veel sterkte!
Chris, bedankt voor je jarenlange goede en sportieve leiding!

1 opmerking:

1. Hmmm.... ik moet wellicht eens een filters op de lettercombinatie BOV gaan plaatsen, hahahaha..!! Mooi verslag weer Lijdert!