vrijdag 17 mei 2013

Het voordeel van Erdinger..

Dank je wel, beste mensen van de Erdinger Brouwerij. Jullie hebben mijn donderdag weer draaglijk gemaakt!! (Nou, ok de vrijdagmorgen is wat minder draaglijk: vieze smaak in de mond, verlaagd kloppend plafond en onduidelijke ontlasting).
Ik zal het uitleggen. Wat kun je beter doen dan na een zo a-bominabel slechte wedstrijd als onze vertoning gisteren, het stevig op een zuipen zetten. En dan komen onze vrienden van de bekende Weiss-brauer bij de Oosterburen goed van pas: vanmorgen wist ik me weinig te herinneren van het niveau van de match uit de kelder van de 6e Klasse afdeling Limburg en dat is maar goed ook. Bah, wat was dat slecht. Dát weet ik dan nog wel en ook het snippertje met wat krabbels in mijn broekzak levert nog voldoende aanknopingspunten op om dit met veel ongeduld tegemoetgeziene verslagje in elkaar te draaien.
Zonder de traditionele geblesseerden (Tony, Ri-Berry, Baas B en de Lins) begonnen we met een in aantal versterkt middenveld en achterin  1 op 1 tegen laagvlieger HBC. Dat moest te doen zijn. En dat bleek. Na amper 10 minuten kwamen we op voorsprong door een droge knal van gastspeler Kevin. HBC werd vastgezet op eigen helft en kwam er slechts af en toe uit met venijnige counters. Na 20 minuten is het opnieuw "De Nieuwe Sjoester" die een vrije trap van twintig meter binnen knalt: 0-2 (we speelden immers uit). Niets aan het handje. Nou ja, behalve als je gaat pielen achterin en de slimme HBC-spits 1-2 aantekent.. Tot de rust missen we nog een aantal niet te missen kansen!?
Na rust lijkt de bedtijd toe te slaan en worden de oranje-zwarten sterker, hetgeen resulteert in een terechte gelijkmaker en zelfs na 25 minuten een 3-2 voorsprong. Niets wijst er op dat we hier nog iets kunnen halen, want het spel wordt maar zwakker en zwakker.. Maar dan is hij er weer: energie getankt in Lissabon en scherp als voor de zwangerschap van Marielle. Uit het niets draait Epi de wedstrijd om, door in 3 minuten tijd twee keer gebraggel in de achterhoede van HBC af te straffen en ons weer op voorsprong te zetten. Dat is het breekpunt in de wedstrijd en levert onze spits de Groen Jas op. De laatste 10 minuten spelen we rustig uit, omdat ook HBC aan de kantine toe is en zich alleen nog maar druk maakt over eigen spelers. We scoren wel nog twee keer door opnieuw Kevin en in de laatste minuut door Foppe. Paul, Danny, John en Kevin: dank voor het helpen; jullie konden er ook niets aan doen. Het was gewoon erg slecht!!