zondag 9 maart 2014

Het was ook veel te mooi weer

Onder prachtige omstandigheden was het de taak vandaag de vastelaovend uit de benen en rest van het lijf te spelen. En eerlijk is eerlijk dat lukte de eerste 25 minuten ook zeer goed. Met fraai combinatiespel en flinke inzet waren we geenszins de mindere van de ploeg die ons in Herten weg had gespeeld. Sterker nog de beste kansen waren voor Born: een lepe vrije trap van Joe D., een net-overe kopbal van Epi en een solo van Urk hadden ons zomaar de 1-0 voorsprong kunnen geven. Toch was het na 35 minuten SHH dat op 0-1 kwam. Een prima redding van Fiscaal bleek onvoldoende, want de afspringende bal werd ongenadig binnen gepoeierd door de aanvoerder van de gasten. Vanaf dat moment begonnen ze ook beter te voetballen en was het tegenhouden geblazen. Uit een rappe counter 2 minuten voor rust werd het zelfs 0-2 nadat Pietertje zijn voetballende kwaliteiten licht overschatte en in plaats van ruimen koos voor de voetballende oplossing. Rust.
Na rust liet SHH ons komen en bleek de macht weg bij Born. Wel veel balbezit, maar we creëerden geen kansen meer. Door geklungel bij het uitverdedigen kregen we de 3e klungelige goal tegen en na 20 minuten leek de match gespeeld. We probeerden nog wel en nadat Joe D. voor de zoveelste keer over de knie ging, werd de vrije trap met de punt (zelfs zonder puntschoenen) "binnengetupt" door een alerte MotM Maoke. De hoop was echter van korte duur en amper 2 minuten later lag de 1-4 (zooeefff!!) binnen en was het over en uit. Dat er op het eind nog twee miezerige goaltjes vielen was voor de spelers en de talrijke vrouwelijke supporters bijzaak. We speelden een helft lang prima en deden ons zelf te kort, tegen een al met al betere tegenstander. Wat we wel erg goed deden was evalueren, want ruim een uur na de wedstrijd waren we nog steeds met 16 man aanwezig in de kantine. Dat tekent de teamgeest. Net als het voor het eerst democratisch bepalen van de MotM (Geen BOV-er?!). En hoewel er een heel arsenaal nominaties was voor het SvdW, ging dit vandaag toch zonder concurrentie naar de Sportstichting, die het tweede veld had omgetoverd in een buitenspeeltuin, zandbak en model-akker in één, waarop voetballen een kunst op zich werd! Volgende week de verre uitmatch tegen Conventus.