zondag 23 maart 2014

Effe wissele...

Nou realiseer ik me pas wat een luxe zo'n Mourinho of Guardiola hebben als ze kunnen putten uit een volledige en fitte selectie. Sta je daar in Beeg met 17 eigen mannen. Zelden zo blij geweest dat Ri-Berry door zijn rug was gegaan (niet heus!!). Ik moet zeggen chapeau. Zo'n trouwe opkomst daar kan menig ploegje zich een punt aan zuigen. Tja, en dan hoort wisselen (foto) erbij.
Dan de wedstrijd. Het was net als het weer: wisselvallig. We begonnen zeer sterk met goed combinatiespel en een paar kansen, maar Armada profiteerde van het feit dat we even af zakten en na 10 minuten belandde hun eerste kans op de lat boven een kansloze Fiscaal. Born speelde goed, zakte dan weer wat weg; Armada was iets feller, maar kon niet veel met balbezit. Na ruim een kwartier raakte Elifanti geblesseerd bij een pittige ingreep en was El Guapo zijn vervanger. Het bleek een gouden wissel want amper twee minuten later stond hij op de goede plek om een schot van Maoke van richting te veranderen en de 0-1 te scoren. Tot de rust gebeurde er niet veel of het zou de tweede keer moeten zijn dat de bal op de lat kwam voor de thuisploeg. Na rust leek Born de wedstrijd te beheersen. Goede combinaties, helaas te vaak strandend in schoonheid of in enkele schaapachtige afrondingen (SvdW Trevitony). Na 12 minuten een slim passje van Efdee op zij naar de inlopende Joe Dalton die rete-strak inschoot en de uitstekende keeper van de thuisploeg kansloos liet. Nu was het beslist en de spaarzame aanvallen van Beeg werden zorgvuldig onschadelijk gemaakt door MotM Foppe. Die laatste gaf in de 40e minuut een steekpass op de diepgaande Dalton die een voorzet op maat had voor Epi die fraai 0-3 binnen knikte. Het was de eindstand. Al met al een verdiende overwinning en vooral een echte teamprestatie. Zou mooi zijn als we er volgende week een derde overwinning op rij aan toe kunnen voegen. Dan wacht Limbricht thuis, om 10 uur en dat is 9 uur wintertijd!! Zijn we er dan weer allemaal?? Dan is Wim er ook weer bij, dus wie weet na afloop.. (foto)