zondag 15 september 2013

De competitie is begonnen…


Vanochtend was het eindelijk zover. Het officiële startschot voor de competitie 201e klasse reserve. Het zal weer een strijd der titanen worden!!
3 – 2014 6
Ondanks afwezigheid van de BOV, die zo nodig moesten gaan wandelen in bijna Duitsland, konden we met 13 man van ‘t 5e aantreden. We hadden het officiële debuut van 3 nieuwe spelers (Timo, Raymond en Martijn, nogmaals welkom). En met aanvulling van Chris Hoedemakers en Kevin Donners waren we compleet.
Een half uur voor de wedstrijd (Susteren was om 10 uur al begonnen met warmlopen???) kregen we van de scheids met een knipoog de opstelling van vandaag in de handen gedrukt. Het is duidelijk dat de aanwassen van nieuwe kwaliteiten onze Lijders voor dilemma’s zetten en zo vond Rene zichzelf bijvoorbeeld terug op de rechtsbuiten positie.
Klokslag 11:00 uur aftrap onder een mooi zonnetje.. De jeugdige tegenstanders trokken meteen fel van leer en het wijze Bor 5 liet zien dat het nog steeds zeer prettig de bal rond kon gaan. Een en ander leidde tot diverse kleine schermutselingen voor beide doelen, echter grote kansen bleven nog achter. Wel was meteen duidelijk dat het een fysieke strijd ging worden.
Na amper 15 minuten spelen was de 1e blessure van het seizoen een feit en Pietertje mocht het veld verlaten met een serieus geval van aanstelleritus aan zijn linker sleutelbeen. (bedankt voor de uitleg Elefanti).
Slechts 5 minuten later breekt Susteren serieus door en is de 0-1 een feit.

Bor liet zich echter niet van de wijs brengen en hield zijn eigen spel vast. Dit leidde 5 minuten later tot de 1-1. Epi bewees wederom zijn vaste waarde als nummer 14 en scoorde (met zijn voet, zonder om te vallen!!!) vanaf 20 meter diagonaal in het doel. Keepers van Susteren blijven er een gewoonte van maken te ver van het doel af te lopen.
Het spelbeeld verschoof sterk naar Born en dit leverde een handvol halve kansjes op een 2 100% kansen. We zullen geen name noemen maar zij die het waren weten ervan. En daar waar Bor verzuimde sloeg Susteren 2 x toe en konden we alsnog met een riante 1-3 achterstand aan de thee.
In de rust werden de nodige wijsheden de lucht in gegooid, het een en ander nog een tactisch neer gezet en met goede moed begonnen we aan de 2e helft.
Wat betreft de 2e helft kunnen we kort zijn.
Pluspunten waren dat Bor in tegenstelling tot vorige seizoenen niet op was. We konden nog goed mee en het spel ging beide kanten op.
Minpunten was dat het spel wat met name vanuit Susteren steeds frustrerender werd en het feit dat we er nog 2 om de oren kregen.
Gezamenlijk werd er nagenoten en gepraat in de kantine en ergens rond het vallen van de duisternis konden we genieten van onze snacks.
Dan tot slot voor de statistieken:
Topscoorder is Epi met 1 doelpunt.
MotM is Steef.
Het schaap gaat (democratisch en unaniem besloten) naar de leden van de BOV. De 1e wedstrijd van het seizoen gewoon aflaten weten is een vette -1…
Donderdag mogen we nog bekeren tegen Armada en zondag kunnen we aantreden tegen SHH die met 11-1 Conventus van de mat heeft gespeeld.
Lang verhaal kort:
Het seizoen is begonnen, Epi heeft gescoord en BOV, ga je schamen!!!!!

4 opmerkingen:

  1. Ik zie tot mijn genoegen dat er een nieuwe Schreivert is opgestaan. Naast bovenstaande opgesomde nadelen is er dus ook nog een voordeel aan afgelopen weekend.
    Een plaatsvervangend sorry namens de BOV-ers, maar jullie zullen de vruchten nog plukken van onze hoogtestage!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yep, dat was ik nog vergeten te melden: Pietertje: bedankt voor het verslag!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben blij dat ik al 1 goal ben uitgelopen op die lange Fries. hahaha

    BeantwoordenVerwijderen