zondag 2 september 2012

Wie de jeugd heeft, heeft de punten...

Tja, wat moet ik er van zeggen. Onze tegenstander RIOS-5 van vandaag had een gemiddelde leeftijd evenoud als die van onze kinderen. Gemotiveerd en gevuld met spek en ei maakten ze van het begin duidelijk te willen gaan voor het kampioenschap. Dat leidde al snel tot een hoop verwarring voor de nog (slaap-)dronken Fiscaal, die zonder het zelf te weten een paar keer redde. In de 5e minuut echter was het een te kort teruggespeelde bal die voor onze goalie niet meer te halen was en dat betekende de 1-0. Zes minuten later dachten we de rooien opnieuw te moeten helpen en ook dit cadeau werd dankbaar uitgepakt. Het sein voor de thuisploeg om een tandje terug te doen en voor ons om eindelijk wakker te worden. De rest van de 1e helft verliep rustig op een paar stevige uitbarstingen van de enigszins zelfingenomen scheids na. Man , wat stelde die vent zich aan!
Na rust bleef Wounded Knee I achter in de kleedkamer en hielden we dapper stand; sterker nog we kregen de betere kansen. Na 25 minuten werd het 3-0 en het leek beslist, maar RIOS had buiten het Born-5 kwartiertje gerekend en toen de keeper na een handsbal het veld moest ruimen, Foppe in de 80e minuut zeer fraai buitenkant voet 3-1 maakte en twee Thei twee keer vrij voor de keeper kwam leek het toch nog spannend te worden. Helaas kwamen we net het killersinstinct te kort om de jeugdige tegenstrevers nog te laten zweten. En dus kwam er na een tweede bedrijf van de Grote Scheidsrevue een eind aan een wedstrijd in lekker weer.
Over de man of the match liepen de meningen uiteen en zoals je weet wordt het dan meestal een BOV-er.. maar dit keer valt de keus op Frans, die niet alleen goed speelde maar ook pijnloos en ongekwetst het einde haalde.

Volgende week is de wedstrijd tegen Susteren verplaatst, zodat we alle tijd hebben voor o.a vakantie op Aruba, wandelen in Oostenrijk, Feestweekend van de Auwt Prinse en bezoek aan Friesland.