zondag 16 september 2012

Eerste winst toch nog zwaar bevochten.

Na een weekje rust zouden de wonden wel geheeld zijn, zo dachten we twee weken geleden nog. Ja poep. In plaats van een helende werking had de week onderbreking eerder een  negatieve uitwerking op zowel de gezondheid als de motivatie van ons team.

Een volle ziekenboeg en een lege kleedkamer, dat was zo ongeveer, iets overdreven de stand van zaken voor de wedstrijd. Met hulp van Rico en Dammi kwamen we precies aan 11 man, waarbij we al wisten dat Stan na rust zou afhaken vanwege werk. Dus moesten we het karwei maar snel afhandelen, want een echt uitblinkende tegenstander hadden we niet. Sanderbout begon schutterend en we liepen al snel met enkele snelle aanvallen dwars door de verdediging. Nadat een doelpunt van de ene come-back kid Epi nog werd afgekeurd was het na 8 minuten de andere, Dammi, die na een goede pass van Rico fraai 1-0 aantekende. We bleven duidelijk de sterkere partij en na 18 minuten maakte Rico 2-0.
Zo, oprollen die handel! Of toch niet?! Ons spel werd slordiger en daardoor maakten we ruimte voor onze tegenstander. Het was dat Fiscaal gisteren niet op stap was geweest en dus op zijn hoede.
Toch ging het mis nadat achtereenvolgens Pietertje, John, Bart en Rico half over de bal heentrapten en de bal vervolgens zeer fraai van 20 meter in de driehoek werd gepegeld!
We speelden rommelig door tot de rust, met de overtuiging dat we deze matige ploeg zouden wegzetten.
Na rust een open wedstrijd, met 10 van ons tegen elf van de blauwen in het heerlijke najaarszonnetje. Kansen over en weer, met hoofdrollen voor de keepers. Samenvattend kunnen we stellen dat bij een normaal verloop en iets scherpere spitsen er waarschijnlijk een 12-4 eindstand op het bord zou hebben gestaan. Nu bleef het bij 2-1 en was de wedstrijd leuk vanwege de spanning, maar slecht voor de bloeddruk en werd bovenstaande afbeelding een beetje de rode draad van vandaag.
MotM werd Ruud, die zijn hoogtestage met BOV van vorige week prima had doorstaan.
Volgende week wordt het vroeg opstaan, want dan wacht om 10 uur DVO.. en dat na de Irish Night bij de Sjoester.