vrijdag 28 september 2012

Vanuit de grijze cellen

pffffff....
De wedstrijd van komende zondag ligt alweer dichterbij dan de vorige dus bij deze een verslag vanuit de grijze cellen.

Mochten er mensen zijn die kunnen herinneren dat ze een godenrol hebben gespeeld in de wedstrijd zullen we ze teleur moeten stellen, want los van de leuke pot waren er weinig goden op het veld. In tegenstelling tot veel voorgaande wedstrijden speelde onze Epi echter een foutloos wedstrijd en letterlijk elke kans die hij kreeg heeft hij benut. Noemen ze dat “slim wisselen”?

Maar goed laten we bij het begin beginnen, das vast een mooi begin.

Op het verachtelijke tijdstip van 9 uur ’s morgens stonden we gezamenlijk het snot uit de ogen te wrijven op den toren om te vertrekken richting DVO. Qua extra aanwinsten had Rico zich wederom bij ons gevoegd en waren we al 12 man sterk. Kitzen Fiscaal zeg er weer eens fris uit en vol goede moed trokken we richting DVO. De wedstrijd begon om 10 uur en de gebroeders de Lange besloten (Fashionable Late) ook maar eens aan te sluiten om 5 voor 10.



De wedstrijd begon bijzonder voorspoedig voor Born, Epi verzorgde de aftrap, speelde een beetje tikkie-takkie met Foppe, stak zijn vingertje omhoog en de zwarte panter in ruste besloot wijselijk Epi te wisselen.

De wedstrijd ging gelijk op en beide teams waren druk doende elkaar af te tasten. Opbouwend kwam Born er goed uit en diverse malen gevaarlijk maar de keeper van DVO zou gedurende de wedstrijd bewijzen een keeper van het niveau “Bruce Grobbelaar” te zijn. Aan de andere kant van het veld wist DVO keer op keer met snelle counters vlijmscherp door de geïmproviseerde verdediging te snijden. Bij de 3e doorbraak was het raak en DVO speelde met 2 man Fiscaal uit wat leidde tot de onvermijdelijke 1-0. Even later werd op gelijke wijze de 2-0 en 3-0 (of was het nou 3-1, ik weet t ook niet meer) gemaakt. Born bleef echter voetballen en de sfeer op het veld was gezellig. DVO toonde ook aan niet de minste t zijn en nadat Stan een vlijmscherpe voorzet gaf en de keeper van DVO constateerde dat Epi al op de bank zat besloot de keeper de voorzet zelf maar te promoveren naar Doelpunt. Ach ja, onze eer was in ieder geval gered.

Het spel ging weer gelijk op tot onze niet zo sterk vlaggende lijnrechter besloot om eens correct te vlaggen en DVO wederom met 2 man ontsnapte om de 3-1 erin te knallen.

De sfeer bleef gemoedelijk, de scheids hoefde niet te fluiten en het balletje werd lekker rond gespeeld. Na wat knullig balverlies van Born, besloot DVO ook eens rustig op te bouwen via een schuivertje naar de keeper. De keeper liet zich verrassen en werd tevens gepoort, maar de pret was er niet minder op, ons doelsaldo blijft stijgen.

Tot slot de 2 hoogtepunten van de wedstrijd:


  1. Na een wederom succesvolle uitbraak van een van de spitsen van DVO kwam deze tot de conclusie dat hij eens een keer alleen was in plaats van samen. Deze besloot wijselijk even terug te trekken naar de middellijn. De sluwe vos (ja, we hebben het over Kitzen) besloot hem te volgen. Dit leidde tot een skrimisch ten hoogte van de middellijn aan de zijkant van het veld. Na dat de spits 16 keer op de hoogte was gebracht dat er geen keeper meer in het doel was, besloot deze de bal naar voren te knallen. Voorin werd hij opgevangen door een teamgenoot die poogde koelbloedig af te ronden. Gelukkig was Ruud verzekerd van de rugdekking van reservekeeper John J. (criminele actie, dus achternaam laten we achterwege) die met een maradonnatje de bal uit de netten hield. Conclusie: de penal ging er in!.
  2. Sterke punt van de keeper van DVO, verdomme die gast kan hoog schieten. Iedere uittrap werd echter vakkundig uit de 16 gekopt door Bart. Na verloop van tijd besloot Bart de bal eens voor de verandering op de kin te nemen. Conclusie: je hebt helemaal geen Irish Night nodig om kruipend de toko te verlaten.


Lang verhaal kort, lekker gebald, 7 x gescoord door de tegenstander, 5-2 verloren, MOTM Baasje B.

En nu prijsschieten tegen HBC!!!

5 opmerkingen:

  1. Bedankt voor deze brainfart, Pietertje! (Een serieus mooi verslag!)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Trouwens, Bart zou ik eerder tot 'Head of the Match' benoemen; Hij kopte menig (idioot hoog) uitgeschoten bal met z'n griephoofd weg....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. en hij bleeef maar lachen.. tot die 1e dan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wie schrijft, die speelt.. of hoe was het spreekwoord ook al weer?!
    Pietertje, nou ben ik weer helemaal bijgepraat.

    BeantwoordenVerwijderen