zondag 30 september 2012

Born 5 toont veerkracht..

Hoewel we volgens de stand en Pietertje vandaag een gemakkelijke pot zouden krijgen, deden de uitslag van vorige week en de samenstelling van onze tegenstander ons al anders vermoeden. We zouden scherp moeten beginnen. HBC maakte direct duidelijk dat ze gebruik wilden maken van hun sterkste punt, de aanval. En zo kon het gebeuren dat we al na 3 minuten tegen een 0-1 achterstand aankeken na gekloemel in het centrum. De rappe spits liet de achterhoede zijn hakken zien en tikte uitgekookt langs een kansloze Ruud. We leken wel wakker en er kwam een beetje voetbal in ons spel, maar nog te vaak werd de bal onnodig teruggegeven aan de tegenstander.
Uit het niets viel de 0-2. Een afgeslagen aanval, snelle omschakeling en een wonderschone afronding van de sterke spits. Ruim twintig minuten gespeeld. Ondertussen hadden we ontdekt dat het achterin bij HBC niet de bank van Zwitserland was, maar tot dan konden we niet profiteren van de vele missers van de verdedigers. Tot de 24e minuut. Come-back-kid Stefan stoomde op en gaf een geraffineerde pass op Dammi, die koel de keeper omspeelde en 1-2 binnentikte. Tot de rust gebeurde er ondanks een overwicht van Born weinig opwindends en was het louter genieten van het heerlijke zonnetje.
Na rust een ander beeld. Born ging vanaf het begin op jacht naar de gelijkmaker en dat leverde behoorlijk wat goede kansen op. Helaas, zonder resultaat. HBC kwam er niet meer aan te pas.
Na een kwartier viel dan eindelijk de gelijkmaker die al een tijdje in de lucht hing. Captain Foppe schoot de bal met veel gevoel van 16 meter in de lange hoek. 2-2. De moraal bij de tegenstander was geknakt. Hun vele wissels hadden de ploeg niet sterker gemaakt en dus ging Born op jacht naar de overwinning. Het duurde tot de laatste 10 minuten voor het gaatje gevonden werd. Dammi soleerde door de achterhoede en zijn mislukte voorzet werd tot eigen doelpunt gepromoveerd door de voorstopper van HBC: 3-2. Uitspelen dus, zo leek het devies.
Maar dat viel opnieuw niet mee. Er kwam weer wat onrust in ons spel waardoor het nog even billenknijpen werd. Maar dan is daar altijd onze nuchtere noorderling, de Trein van Lemmer die met een indrukwekkende solo, vanaf de middelijn gevolgd door een indrukwekkende poeier aan alle onzekerheid een einde maakte. Met nog 4 minuten te spelen stond de eindstand op het bord.

Een fraaie overwinning met een onbetwistbare MotM, Foppe.

3 opmerkingen:

1. Mooi verslag Lijdert! Natuurlijk vond ik het een mooie wedstrijd, alhoewel ik er wel wat van baalde dat we steevast binnen een paar minuten op achterstand komen te staan. Als we dat willen voorkomen zullen we toch echt een andere warming up moeten gaan doen, denk ik.

BeantwoordenVerwijderen
  2. Klopt, dat gepiel voor de goal zet weinig zoden aan de dijk. We waren nochtans ruim op tijd op het veld. Vraagt ook een beetje om zelfdiscipline: lopen rekken en focus op de match zijn dingen die je zelf moet doen! Dan kun je er ook staan als de wedstrijd start.

3. Maar bedenk, Foppe: zo worden ze nooit MotM....