zondag 6 april 2014

Bye Bye, Linkerrijtje

Gelet op de stand zou het vandaag wel eens een spannende wedstrijd kunnen worden, maar dat bleek in de praktijk wel mee te vallen. Kort gezegd was Obbicht gewoon beter en hadden we maar een optie en dat was tegenhouden. Voor rust lukte dat heel aardig en soms met kunst en vliegwerk en goed keeperswerk van onze tranentrekker in het doel. Zelf kregen we één kans, door een verdwaalde Slegter, die zo schrok dat hij in het vijandelijke strafschopgebied kwam, dat hij vergat ons op voorsprong te zetten. Het was een saaie wedstrijd, maar dat wist onze cineast Baas B ook niet toen hij begon te filmen.
Na rust bleef de druk van Obbicht aanwezig. Dani en Dean van de B kwamen ons versterken. Ze vielen beiden goed in en zorgen zelfs dat we de eerste grote kans van de 2e helft kregen. Helaas was Epi vergeten zijn schoenen te krijten. Het onvermijdelijke gebeurde. Na 10 minuten werd Slegter bij een corner afgetroefd door zijn opponent die in 2 keer 0-1 liet aantekenen. wat we ook probeerden echte kansen kwamen er niet; hooguit halve kansen. Het spel kabbelde wat. Born hield redelijk stand, Obbicht miste fantasie. Er was dan ook een corner van Born voor nodig om de gasten aan een tweede goal te helpen. Terwijl iedereen mee was in de aanval, werd de bal opgepikt door de keeper van de rood-witten en met een lange uittrap stuurde hij de eenzame spits op avontuur. Die liep Pietertje eruit (!) en scoorde via de knie van onze trouwe krijger (SvdW) 0-2. 25 minuten gespeeld. Dat was het einde van het verzet, hoewel we nog wat kleine prikjes uitdeelden, vooral via onze goed invallende jeugdspelers. In de 40e minuut kwamen we op 0-3 na een fraaie aanval waar Fiscaal nog even leek te redden, maar de rebound toch werd binnengetikt. Amper een minuut later werd het nog erger, na een slippertje van Pietertje en de 0-4. Opnieuw geflatteerd, maar wel zeer terecht verloren. Onze jonge tegensteverd bleek gewoon te sterk en niet te belopen. Daar gaat het laatste uitzicht op het linkerrijtje. We zakken door het resultaat van vandaag naar een bedroevende 9e plaats. Wel veilig: naar beneden kunnen we niet meer. omhoog kan theoretisch nog wel..
Rest nog te melden dat de Tank de groene jas veroverde. Een mooie opsteker. Hopelijk pakt hij vanmiddag met zijn andere clubje wel drie punten.