zondag 21 oktober 2012

Twee 24-karaats goalen en nog niet winnen!!

-UPDATE- KLIK HIER voor de foto's van onze huis fotograaf Thei Linssen!

Na een supergezellige teamavond op vrijdag naar aanleiding van Frans' 60e verjaardag waren we erop gebrand om vandaag een goede match op de mat te leggen. In ieder geval geen snelle tegengoal, was het motto. Susteren leek er anders over te denken en zette ons direct vast op eigen helft. Het oplettende penningmeesters-duo op de bank constateerde na 10 minuten dat we nog niet over de middenlijn waren geweest. Echte kansen echter kwamen er niet voor de gasten.
In het doel had de Reus van Bartlehiem een rustige morgen. Hij zag vanuit zijn doel dat het goed was.
Even schrok een ieder wakker toen een inschattingsfoutje links op het middenveld tot vrije doortocht leidde voor de rechtsback van Susteren, die de Beer van Lemmer in de korte hoek verraste met een half geraakte knal. In een keer stonden we 0-1 achter. Nauwelijks 2 minuten later (26' minuut) schrokken we opnieuw toen jubilaris Frans de bal zo ongenadig op de pantoffel pakte (zie foto) dat deze met een fraaie boog over de verpopzakde keeper in het doel verdween. Een historisch doelpunt, want het eerste officiele VV Born-doelpunt van een zestig jarige! Opvallend was overigens het gemak waarmee Frans de bal omhoog kreeg, hetgeen de verdachtmakingen richting het vitaliteits-pakket van vrijdag (pillen!) wel erg deden toenemen!
De eerste helft leverde verder weinig spektakel meer op. Achterin stond het als een huis, totdat Ton zich met de verdediging ging bemoeien en als een echte aanvaller een sliding inzette in de eigen 16-meter: penalty, seconden voor de rust! Ferme aanloop, geplaatste knal.. en een katachtige reactie van de Tank van Tiedjerksteradeel, waardoor de ruststand op 1-1 bleef.

Enkele wissels van m.n. onze gasten van de A (Armand, Luca en Jules: bedankt!) en Frans die stopte op zijn hoogtepunt.
Na rust probeerde Susteren ons vast te zetten en dat lukte ook heel aardig, maar onze achterhoede wist van geen wijken en als het een keer niet lukte was daar altijd nog de Bonk van Bolsward  met superreddingen.
In de 62e minuut kwamen we verrassend aan de leiding. Captain Foppe zag de keeper te ver voor zijn doel staan en haalde van eigen helft uit met een geplaatste boogbal over ruim 60 meter, die via de kale kruin van de keeper in het doel verdween: 2-1! Nu werd het dichttimmeren achterin. Een ieder werkte zich kapot en Susteren beukte met de moed der wanhoop. De defensie onder leiding van MotM Johnnie Dijk en de Kolos van Kollum leek stand te houden.
Helaas, helaas, zo zag ook de ruim 160 jaar ziekenboeg ging het toch nog mis door wat geklungel op de rand van de 16, waardoor de spits van de groene gasten er tussenuit kon en in de 85e minuut 2-2 maakte. Het leek nog erger te worden maar de laatste kans van Susteren werd vakkundig om zeep geholpen door van twee meter afstand 7 meter over te schieten en dus kregen we een zwaar bevochten, maar verdiend puntje, waar het er zomaar 3 hadden kunnen zijn! Complimenten mannen. Ik ben benieuwd naar de strijd met de koploper volgende week!!
Ps. eigenlijk was de Kanjer van Franeker MotM, maar dat kan niet volgens de reglementen.