zondag 14 oktober 2012

Born 5 wordt kweekvijver voor jeugdig talent

In een heerlijk zonnetje traden we aan tegen Limbricht. Een ander gasten-team dan we gewend waren in vorige jaren; deze wilden wel voetballen!
Wat ons eigen team betreft: vrijdagavond stond het aantal spelers nog pas op 5! Shame.. de afspraak die inmiddels al weer een aantal jaar oud is, geldt nog steeds, heren: donderdagavond om 21 uur wil ik weten wie er wel of niet meedoet!! Gelukkig toonde coach Joe van de A-jeugd zich een bezorgd club-man die bereid is de helpende hand toe te steken. En zo kwam het dat we vandaag aantraden met een soort Jong-5e: maar liefst 5 A-spelers kwamen ons helpen en deden dat zeer behoorlijk,
Dat laatste gold overigens voor het hele team. Vanaf minuut een was duidelijk dat deze tegenstander een snelle fitte ploeg was die in een hoog tempo speelde. Wilden we overeind blijven dat zouden we flink aan de bak moeten en dat gebeurde, waardoor er een aantrekkelijke wedstrijd ontstond. Born combineerde goed, tegen de rappe tegenstanders. De eerste kansjes waren voor de gasten, maar zonder erg, zoals de Belgen zeggen. Onze eerste kans kwam van aanvoerder Foppe, die een snelle rush afsloot met een vlammend schot dat door de keeper ternauwernood onschadelijk gemaakt kon worden. Even later opnieuw een knal, die smoorde en uit de counter waren de blauw-witten er als de kippen bij om, via de buik van Net-niet-MotM John 0-1 te scoren. We speelden 15 minuten.
Born leek niet onder de indruk en bleef zoeken naar de gelijkmaker. Die kwam in de 28e minuut. Nadat Ton even eerder een lobje probeerde, was hij nu iets cooler, door met een fraaie linkse krul in de driehoek te mikken: 1-1. Lang konden we niet genieten van de treffer, want ook Limbricht scoorde fraai, door een afgeslagen bal van ruim 25 meter binnen te lepelen. Rust 1-2.

Na rust gingen we er nog een keer voor, al bleek dat de goede eerste helft veel kracht had gekost. Na 9 minuten was de droom over: Net-niet-MotM Ton tikte iets te kort terug op eveneens-net-niet-MotM keeper Ruud en dat betekende de 1-3. Het maakte ons zichtbaar machteloos. Er bleef wel geknokt worden ("they've got the right spirit", aldus de Engelse coach van de gasten), maar Limbricht had qua lucht wat meer inhoud dan ons. En ook wat meer snelheid, waardoor Ruud regelmatig reddend op moest treden en Rene als een TGV achter zijn 15 jaar jongere tegenstrever aan moest jagen. Dat deed hij overigens zodanig, dat het hem behalve spierpijn ook de felbegeerde Groene Jas opleverde. Uiteindelijk maakte Limbricht nog 1-4 en 1-5 in de 30e en 35e minuut. Het was iets teveel in een overigens zeer sportieve wedstrijd.
Tim, Timo, Joey, Luc en Armand van de A, bedankt. Hopelijk mogen we nog vaker een beroep op jullie doen als het nodig is!
"Vaste spelers" : denk a.u.b/g.v.d. aan af- of aanmelden voor donderdag, via Voetbal.nl of gemakkelijker nog via een chat-berichtje links op deze pagina!!!

Hier (KLIK)  een pagina met foto's gemaakt door Thei. Bedankt Thei!

n.b. Vrijdag verzamelen we om 20.15 uur bij de Sjoester om gezamelijk naar Illikhoven te koersen.