zondag 5 oktober 2014

Och.. ut is maar 6e klasse

Aan de uitslagen te zien speelden we vandaag tegen een scoorgrage ploeg. Heidebloem, o.l.v. coach Sten Jennen (oud-collega, plaatsgenoot, voetbal maat en kennis van diverse van onze spelers), was een jong fris team, dat aan het spel te zien geregeld had gehoord dat ze goed konden voetballen. En dus wilden ze dat laten zien, waardoor er veel mis ging. Born beperkte zich tot verdedigen en deed dat anders dan vorige week compact en geconcentreerd, waardoor er moeilijk doorkomen was voor de gasten. Na 10 minuten viel toch de eerste goal, na een fraaie aanval met een scherpe voorzet die via een volley werd binnen gewerkt. Heidebloem viel aan en stuitte keer op keer op de achterhoede en vooral op de ijzersterke Fiscaal (MotM). Vooruit voetballen zat er niet echt in vandaag, maar we hielden meer dan verdienstelijk stand. Ondanks een enkel 'maasje' en dankzij o.a. wat pittige ippons van de Slegter. Het ontlokte de gasten zelfs de uitspraak dat wij maar lompe boeren waren. Dat werd gepareerd door eerst 3-Ssen die al aangaf dat we niet beter konden, maar vooral door Foppe, die zich afvroeg of de tegenstander niet ook gewoon een 6e klasser was..!? Rust werd bereikt met slechts 0-1 en daar was niets gestolen aan.
Na rust begonnen we met een kleine hoop dat er misschien iets te halen was, maar dat was niet reëel.
Heidebloem bleef de betere ploeg maar kreeg geen kansen meer. Wij ook niet ( citaat Meeuwisinho: ik loop even door naar de keeper dan kan ik die ook eens van kort bij zien..).
Na 18 minuten brak ons verzet. Een onschuldige corner werd op voortreffelijke wijze ingekopt. Nauwelijks 2 minuten later viel ook de 0-3 waardoor er nog even een debacle dreigde maar Born hervond zich en hield de schade beperkt. Er vielen nog 2 goalen, 1mooi uitgespeeld, een na een penalty. Ondanks het feit dat we niets hadden in te brengen overheerste er achteraf toch een positief gevoel: we speelden scherp, geconcentreerd en met veel inzet. Chapeau. En dat ondanks een gemis aan voetballend vermogen: Geen Rude, Trevitony, El Guapo, Urker Robby (foto) en Wicky..
Het ziet er even naar uit dat we deze maand niet meer aan de bak hoeven, dus tijd zat om te wassen en om alle fysieke ongemakken te laten genezen.

4 opmerkingen:

  1. Mooi verslag, wederom! Ik vind dat we aardig gespeeld hebben. Stabiel alleen weinig (d)ruk naar veure. Op naar volgende week! Eh. De week daarna! Eh. Of november!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach die 5 lullige balletjes die erin vliegen...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. - geen enkel schot op doel
    - geen enkele keer buitenspel
    - geen enkele corner
    - geen enkele voorzet richting doel

    BeantwoordenVerwijderen