maandag 12 mei 2014

Tenminste nog iets beter dan Tomasson

Het is een bekend verhaal in de voetballerij.. Doet het team het slecht, dan knal je de coach eruit..
Na de afgelopen topresultaten, Obbicht uit en thuis, Ria uit en Guttecoven uit trok onze Herdert zelf zijn conclusies en vertrok vlak voor het einde van het seizoen van de Groen-Witte naar Rooie Nelis. Een uitgelezen kans voor een jonge frisse trainer om het team naar een nieuwe hoogte te stuwen. Meteen werd er korte metten gemaakt met het een en ander, de topscoorder werd naar de bank verwezen en onze glamourboy die, passend bij zijn sterallures, te laat kwam viel als straf hetzelfde lot ten deel. Tot slot had Rios geen vlagger en geen wissels.



Het feest kon beginnen… Tja.. en dan de wedstrijd.. kort samengevat. De 1e minuut moest Ruud al 3x redden op schoten van de Slegter.. de 2e minuut was het 0-1, in de 13e 0-2, in de 20ste 0-3 in de 30ste 0-4 in de 32ste 0-5 de 33ste 0-6 en de 35ste 0-7.
In het 1e half uur kwam geen enkel pass aan. Verdedigend lieten we ze lopen en Ruud kon niets anders dan grabbelen. Zelfs onze beer uit Urk moest zijn meerdere erkennen in nr. 13 van Kampen en na dat deze zijn knie in de borst van onze palingboer zette was het meteen klaar met het grote mannen voetbal.
Tactisch werd het een en ander omgezet. EfDee ging eruit, Epi kwam erin. Robbie B. viel geblesseerd uit en Mokkel zorgde voor vervangen. We werden zowaar gevaarlijk en begonnen te voetballen. In de 38ste minuut was het dan eindelijk zover, van een meter of 25 legt Dalton aan en via een hotsteklotsje vliegt de bal tussen de benen van de keeper door in de netten. 3 minuten later legt Foppe aan en ook hij verschalkt van afstand de keeper, 2-7.

In de rust besloten we gewoon voor de goals te gaan en met een 3-4-3 opstelling en Raymond L. op de goal gingen we terug richting het veld. In de 55e minuut legt opnieuw Dalton aan en met een vlammend schot via de binnenkant paal staat de 3-7 op de borden. Zou het dan toch kunnen?? Enkele minuten later geeft Foppe misschien wel het mooiste steekbal op Johan en onze topscoorder stormt vrij op het doel van onze tegenstander af.. en daar waar de overwinning zo dichtbij komt loopt Epi heel sportief de bal langs de verkeerde kant van de paal.. de 3-7 blijft op de borden staan.

Hierna volgt een herhaling van de 1e helft. Kort samengevat.. Rios ramde er nog 6 in en uiteindelijk werden we met 13-3 ingemaakt.. Onder het genot van een biertje in de kleedkamer werd er dan toch geproost op het seizoen en in de kantine werd Robbie Derhaag MotM en kreeg de frisse jonge trainer verdient het schaap. Ik heb in tegenstelling tot Tomassen ons nog kunnen behoeden van degradatie maar ik hoop dat Rooie Nelis niet kan tippen aan Bor5 en dat we volgend jaar weer onze trouwe Herdert langs de lijn zien.

Tjerk: bedankt voor het verslag!

4 opmerkingen:

  1. Mooi verslacht..
    Hoeveel mensen waren er aanwezig? (en wie?)
    Dan kunnen de laatste klassementen opgemaakt worden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. aanwezig waren: Dani en Dean (extern) Ruud, Raymond L., Rob B., John Janssen, Rene S., Frans D., Rob D., Foppe D., Bart M., Johan de R., Ton B., Martijn van G., Raymond M. en Tjerk van E.

      Verwijderen
  2. En scoorden Foppe en Rob als middenvelder?

    BeantwoordenVerwijderen