maandag 17 februari 2014

Nieuws uit Grevenbicht!

Ontvangen van een Apetrotse vader..!

Danique Janssen: Nederlands Kampioen Judo -21 jaar


Zaterdag 8 februari was de Jan Massinkhal in Nijmegen wederom het decor van de Nederlandse Judokampioenschappen onder 21 jaar, dit is de laatste leeftijdsklasse voor het echte seniorenwerk begint! De “benjamin” van de Hercules ploeg was met 14 jaar Danique Janssen uit Grevenbicht. Ze is 2 jaar geleden, naast de judoclub EJC Grevenbicht, ook gaan trainen bij JC Hercules in Pey voor de wedstrijd begeleiding en training. De Trevianum Loot leerling doet dat erg serieus en erg fanatiek en was in 2013 op een haar na wedstrijdjudoka van het jaar bij Hercules.

Nu al op het NK -21, dat vond trainer Graat Weber gewoon omdat het kan en om de nodige ervaring op te doen in de klasse -48 kg. Op donderdag kwam de loting op internet en die zag er niet verkeerd uit maar moest toch nog effe gedaan worden. De eerste partij werd snel gewonnen met sankaku. De lange Bobbie Baans werd in de halve finale tactisch op straffen gezet!! Toen vreugde: ze was de jongste finalist op dit NK.

In de finale wachtte de Nederlands senioren kampioen uit 2011 Myrthe Nagel. Het zou een zware klus worden. In de warming up is hiervoor een tactisch plan besproken…. Maar ook dat niemand bij Hercules traint om 2e te worden. Al is de kans nog zo klein, in jezelf blijven geloven en er voor gaan. Na ongeveer 1.30 min scoort Danique via een offerworp een yuko. Dat is tactisch voordeel. Er moest nog 2.30 min doorgevochten worden.
Ze liet zich niet van de wijs brengen en mede aangemoedigd door de supporters en clubgenoten deed ze dit uitstekend. Ze haalde heel blij haar 1e Nederlandse titel binnen! Waarmee ze op 16-jarige leeftijd automatisch promoveert tot zwarte band / 1e dan.

Het vijfde feliciteert Danique met deze uitmuntende prestatie!
(een mooi artikel uit de krant staat hier gelinkt)

2 opmerkingen:

  1. Mooi werk! Zo nu is het weer tijd voor pappa John om een paar inpons op het veld neer te zetten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Danique, super, gefeliciteerd.. die BOV-ers kunnen ook alles: Zwarte band, Groene jas, Blauwe plekken, Witte Erdinger, het blijft een kleurrijk gezelschap ;)

    BeantwoordenVerwijderen