maandag 17 februari 2014

It giet oan!

Al ruim een week geleden wisten we het al, ‘it giet oan’ Het animo was enorm, maar wat wil je als je in
zo’n team speelt. Sterspelers werden zelfs in het Kruikezeikersland in alle vroegte opgehaald, om de kans op een stuntje waar te kunnen maken (thanks Tijn!) Efdee werd na een (te) lange winterslaap ook van stal gehaald. Wat een feest.

Het weertje was lekker aangenaam en de mat lag er groen gekleurd bij. De eerste helft speelde t Viefde compact, mooie combinaties en kwam er geregeld met opgelegde kansen prima uit. Vanuit de bank van de Boys werd nog geroepen: ‘hey, das niet het team waar we de vorige keer tegen hebben gevoetbald.’ ‘Nee, hè hè, jullie ook niet halve haan’.
De kansen vlogen op en neer, al waren beide teams nonchalant in de afwerking. De rust werd heelhuids en met enige trots gehaald met 0-0.

In de rust werd er noodgedwongen een paar wissels toegepast. Efde, Ribery en Epi werden gewisseld (goed voor ongeveer 160 jaar voetbalervaring) voor onze stand-in van t 4e Kevin, Martin en onze nieuwste aanwinst, straks beter bekend als ‘Wicky’ Ik neem aan dat dat van het Limburgse Wikser afkomt. De tweede helft ging beginnen met dezelfde flair als we de eerste zijn geëindigd.

Dan gebeurd het. Foppe krijgt de bal, en haalt verwoestend uit en knalt de bal tegen de netten. Dit keer niet de netten van de doelenvangers. Waaaaaaaah 0-1 ( we hebben ze liggen) De irritaties beginnen bij de Boys aardig op te lopen en het geloof in een puntje of meer begint te groeien. Helaas was dat van korte duur. In een rap tempo wordt de 1-1 en 2-1 gemaakt. De strijd is gestreden, onze pijpen zijn leeg. De 3-1 en 4-1 volgen ook nog. Born heeft wederom gevochten voor wat het waard was. Ondanks het resultaat, weer een teamprestatie om trost op te zijn.

Nog even de MotM en het schaap van de weak. Bijna unaniem is besloten om Ruud MotM te maken. Ruud hield ons, vooral in de eerste helft, met fraaie reddingen in de match. Over het schaap was de mening (!) van Wim wat verdeeld. Het heeft nog maar liefst tot maandagmorgen geduurd alleer Tjerk het schaap mee naar huis wilde nemen. "Het was mijn slechtste wedstrijd ooit, in mijn (Pietertje, red.) nog zo prille voetbalcarriere".

(Met dank aan Epi voor het verslag!)

3 opmerkingen:

  1. Kijk zo ben ik weer helemaal bij!! Jammer mannen, dan volgende week RIOS maar oprollen!!
    Nog even voor de statistieken: graag een lijstje wie er was en wie niet: ik tel met kevin 15 man maar er waren er 14?
    Hoor het wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi verslag inderdaad... Hoorde elders dat Epi gescoord had, maar dat zal dan wel voor of na de wedstrijd geweest zijn ;-)... Jammer van t verlies, maar blijkbaar goed voetballend en vol overgave strijdend ten onder gegaan. Zo moeten we toch nog wel wat punten pakken en die akelige 9de plek achter ons kunnen laten?!

    BeantwoordenVerwijderen