zondag 1 december 2013

Wonderbaarlijke revival

Na met enige schroom vanwege afwezigheid bij punten-wedstrijden het sportpark betreden te hebben, voelde het al weer direct vertrouwd: een gevuld kleedlokaal, vol sterren en sjtomme kal! We begonnen sterk op een drassig veld tegen een op papier sterke tegenstander. Al na 1.17 minuut hadden we de mogelijkheid op een openingstreffer na een slimme pass van Foppe, een strakke voorzet van Epi en net te laat inlopen van Jannus. Wakker geschrokken begon de Nieuwstadtse formatie aan een cordon rondom onze 16. Op het middenveld werden we overlopen, maar verder dan wat kansjes kwamen ze niet. Het duurde tot de 25e minuut en toen ging het ook snel. Een door Curley weggekopte bal viel toevallig op de voet van een van de FC-Ria-spelers en die liet Fiscaal kansloos: 0-1. Nauwelijks 2 minuten later een prachtige aanval die leidde tot de 0-2 en weer anderhalve minuut later zelfs de 0-3 uit een bekeken boogbal. Born was even groggy, maar hield stand tot de rust.
MotM Derhaag
Na rust waren er wat omzettingen, waardoor al snel bleek dat we weer wat meer grip kregen op het middenveld. M.n. het loop vermogen van Curley, rondom het samenspelende middenveld werd de gasten te machtig. Al na 8 minuten kwam er een diepe bal op de super actieve Epi, die zich niet lang bedacht en met een klein tikje zijn 6e van het seizoen aantekende. De wedstrijd kantelde en steeds vaker liep het aanvalsspel van de rood-witte gasten stuk op onze stabiele achterhoede. Na 14 minuten een haast Braziliaanse aanval van Born die ternauwernood door een verdediger tot corner kon worden verwerkt. Het bleek slechts uitstel, want Trevitony wist de afgeslagen corner met een bekeken boogbal in de driehoek tot Anschlusstreffer te bombarderen. Born werd sterker en sterker en kreeg kansjes, maar vooral een overwicht. MotM Derhaag strooide met passjes, Foppe maakte ouderwetse rushes, Curley was steeds ter hoogte van de bal, kortom er werd gestreden want het was duidelijk dat hier nog een punt uit te slepen was. En er kwam loon naar werken. De mooiste Born-aanval, via Tony, naar Derhaag, die op zijn beurt door de benen van een verdediger Foppe diep stuurt, die op zijn beurt koel afmaakt: 3-3. De Born-Fenix is uit de as herrezen. Even wordt het nog benauwd als Ria nog een keer aanzet voor een laatste poging, maar Fiscaal is met een paar alerte reddingen op zijn post. Een redelijke eerste helft werd gevolgd door een puike tweede en dat leverde een terecht punt op. En een vierde wedstrijd op rij zonder nederlaag. Én ook nog eens opnieuw zonder gasten! Man, dit kan nog een mooi seizoen worden.

2 opmerkingen:

1. Een mooi verslag van een van de betere wedstrijden dit seizoen. De neuzen stonden dezelfde kant op met inzet naar vermogen. Niet onaardig om als toeschouwer naar te kijken denk ik zo. De foto's volgen nog.