zondag 19 augustus 2012

Tropische derby op de valreep onbeslist

Zo de kop is er weer vanaf. Met een combinatie-elftal van Born 5 aangevuld met onze trainingsmaatjes van Born 4 ontvingen we bij 30+ graden de buren uit Buchten/Holtum voor de beker.
Het werd een amusante wedstrijd, met een flitsende start van Born, want na amper 3 minuten vond onze captain al het vijandige net met een droge knal van ruim 20 meter, De gasten schrokken en deden dat nog meer nadat Koen na 10 minuten een perfecte voorzet afleverde die door de slim opgestelde Epi prima werd ingekopt. Hoppa. Alsof het taltijk opgekomen publiek het nog niet warm genoeg had langs de lijn, stond het hartverwarmend 2-0.
Na dit openingsoffensief leunden we noodgedwongen een beetje terug en kwam HBC wat meer aan voetballen toe. Dat leidde na de tweede drinkpauze nog tot een klutsgoal en de onverwachte anschlusstreffer.
Rust 2-1.
Na rust klom de zon nog iets hoger aan de hemel en dat leidde tot zichtbare vermoeidheidsverschijnselen. Waar HBC nog iets leek te kunnen versnellen verlangden wij vooral naar een lekkere douche en een koele Weizen. Het werd dan ook een eenzijdige tweede helft met nauwelijks kansen voor Born en veel druk op de achterhoede. Die leek, met aan het hoofd "Epi-2" stand te houden maar moest uiteindelijk met nog 1 minuut 17 te spelen toch nog buigen: 2-2. Een terechte uitslag, maar toch jammer als je er zo dicht bij bent.

3 opmerkingen:

  1. Mooi stuk weer. Op naar de donderdag. En Paul; Succes vandaag met je eerste werkdag?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede weergave van deze bloedstollende match
    Mis alleen de nominatie van Thei L voor MAn of the match

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thei wil niet meer genomineerd worden: anders had hij natuurlijk de eerste al weer op zak gehad!

      Verwijderen