maandag 18 november 2013

Punten stunten tegen GVCG

Jongens, jongens, wat een opkomst. Born 5 moet uit tegen GVCG 2, waarvan we al uit betrouwbare bron hadden geweten, dat ze hadden moeten winnen van Susterse Boys enRios ook bedwongen had. Kort samengevat, er valt niet veel te behandelen los van een lijdensweg voor Fiscaal en het afzeiken van Pietertje. Waar echter het gemiddelde team ineens grossiert in mensen met een pijnlijke enkel, een naar hoestje of gewoon weg een kater, waren wij weer compleet. Goed eFDeeRibbery en Jannes moesten met een goede reden verstek gaan, maar wij hadden wederom een 15 voetballers op de been, diep respect.
Opgetogen naar GVCG, gekookt in de kleedkamer en warmgelopen bij min “weet ik veel hoeveel” en onder het geluid van de schapen van GVCG werden we verrast door Wim met de opstelling.
Wim koos voor een blok achterin met Rene, Burggraaf, John J en John J. Een beweeglijk middenveld met Derhaag, Biesmansen Curley en een hongerige aanvalslinie met Baas B., Foppe D. en onze topscoorder. Ik geloof dat t leidde tot de 1e staande ovatie voor een opstelling dit seizoen.
De wedstrijd ging als bekend van start. Born tikte lekker de bal rond en GVCG rende als een kudde dolle stieren achter de bal aan. Het veld werd enorm klein gehouden
, waardoor er gewoon letterlijk sprake was van rondootjes tussen Burggraaf – Derhaag – John J en John J. en de jongens van Guttecovenbleven maar rennen. Goed uitbouwend werd GVCG letterlijk zoek gespeeld en ik durf te zeggen dat Born beter speelde dan dit hele seizoen en met alle respect dat wil echt wel wat zeggen.
Ik denk na 7 minuten (ik ging uit van een basisplaat, maar die bejaarde bosaap zette me reserve, das had geen horloge om) kwamen we voor het eerst gevaarlijk voor het doel. Stefan kapte de laatste man uit en loste het 1e schot op goal, bal gekeerd door de keeper, weer opgevangen door Steef en vervolgd met een schot op de rechterpaal.. Verdomme waren we erg dicht bij.
Born blijft tikken en komt met simpel opbouwen keer op keer dichtbij het doel. Na ongeveer 15 minuten stoomt Biesmansvan rechts op en lost het 2e serieuze schot op doel, net over. Born begint nu serieus druk op het doel te zetten, het team draait zo goed dat ik tussendoor vergeet dat ik ook nog sta te vlaggen, gelukkig zijn er 6 man van Bor die me er aan herinneren..
3 minuten later is het dan toch raak, Ton komt weer van rechts op en schiet van een meter of 20 de bal richting de keeper. Daar waar het schot snelheid mist is ie van grote precisie waardoor de keeper kansloos is, 1-0 voor Born.
We genieten even van de voorsprong en tikken rustig verder. De voorsprong is zo bevrijdend dat Epi Lepsi laat zien waar we echt toe instaat zijn, wippertjes worden op gevolg door voorzetten met het hakje en nog geen 3 min later komt ie zowaar tot een schot op doel met de hak.
De 2-0 wordt door Epi afgerond, maar dit doelpunt is misschien wel typerend voor de wedstrijd. Van achter uit wordt er lustig rond getikt tot onze absolute MOTM het op zijn heupen krijgt, hij maakt 2 sleepbewegingen, een schijnbeweging, kapt wat mensen uit en steekt de middenlijn over, van een dikke 30 meter lost hij een loeihard schot dat uiteindelijk op de lat uit elkaar spat, in de rebound geeftBiesmans met het hoofd de assist en Epi wipt al koppend de bal over de keeper heen. En daar waar de punten naar Epi toegaan vliegt het hele team af op Burggraaf om hem te complimenteren met deze puike actie.
De laatste 10 minuten wordt het wat spannender voor het doel van Fiscaal, maar met een handvol knappe reddingen en ten koste van de hamstring van de Slegter bereiken we met 0-2 de rust.
In de rust wordt alvast de overwinning gevierd want ja, voorpret is ook pret.
Na de rust spelen we nog 15 minuten in de originele bezetting tot dat Urk echt op de kotter richting opa gaat. In het team moet alles omgegooid worden, John J. Drie’s gaat eruit, Pietertje komt linksback, Raymond en Steef duiken als laatste man op, Foppe zakt naar het middenveld, Epi gaat naar de spits en Martin versterkt de voorste linie. Kort samengevat, weg MOTM, weg organisatie, weg rustig doortikken. Born gaat zich concentreren op de voorsprong vasthouden en tot 10 minuten voor het einde lukt dit. Echter 2 doelpunten binnen een minuut zetten een dikke streep door de rekening, waarvan het 2 doelpunt ook wel heel lullig achter Fiscaal neer dwarrelt. De laatste 4 x 4 minuten spelen we echter gestructureerd uit en we stunten met een punt tegen GVCG. Er had misschien net zoals tegen RIOS meer in gezeten, maar nu gingen we tenminste niet met lege handen naar huis.
Volgende week punten pakken tegen Conventus.
Voor de statistieken,
Afwezig: D’n LijdertEfdeeRiberry en Jannes
Doelpunten makers: Johan (kopbal) Biesmans (afstandschot – mooiste van dit jaar)
MOTM: De reus uit Urk
Het Schaap: Paul H.

Met dank aan Tjerk voor het schrijven van het verslag. (En dat hem dat gelukt is, is een wonder; je kon de vlag aan de andere kant horen suizen als hij deze in 2 honderdste van een seconde omhoog stak)

4 opmerkingen:

  1. Wat nou schaap?? Omdat ik ziek was of omdat Wim wel geluk heeft met zijn opstelling?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O ja, mooi verslag. ik zal straks de stand bijwerken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hadden we nog gasten of klopt het dat er 14 man waren zondag?

    BeantwoordenVerwijderen