zondag 27 oktober 2013

Eerste punten in the pocket!!

Wat een pokke weer.. Sta je daar in de dug-out, op de zandgrond zonder dak in de wind en de regen. Dan vergoedt zo'n teamprestatie toch veel. We begonnen tegen de straffe wind in sterk, met al na 5 minuten een kans voor Foppe die niet wist hoe vrij hij stond en daardoor te gehaast inschoot. Het was de opmaat voor een serie aan niet te missen kansen die wel gemist werden. Daar tegenover werden we slechts in gevaar gebracht door Pietertje, die de lat boven Fiscaal teisterde met een ferme terugspeelbal. Na 15 minuten knalde Robbie de bal met een boog tegen de paal.
Eindelijk betaalde ons overwicht zich uit toen na een solo van gastspeler Kevin, Johan vrij kwam voor de keeper en na een aanvankelijke misser vervolgens toch nog eenvoudig 1-0 binnenschoof. De kansen bleven komen en als we met rust 3-0 voor gestaan hadden was er niets op af te dingen.
Na rust zette Armada nog een keer aan. Binnen twee minuten moest Fiscaal redden na een felle uitbraak, met assistentie van Stan Valckx achterin.
In de twaalfde minuut viel de Vor-entscheidung zoals de Fransen zeggen. Een lange corner werd door Trevytony beheerst ingeschoten, al leek het nog even mis te gaan doordat onze topscoorder meende er een teen tegen te krijgen. Wat volgde was een partij kansen, voldoende om 6 Europacups te winnen maar verder dan een voorzet en afgekeurd doelpunt van Pietertje, waarbij Foppe de keeper torpedeerde, kwamen we niet.
In de 22e minuut werd aan alle onzekerheid een einde gemaakt toen Epi een perfecte voorzet van Trevi beheerst wist binnen te koppen: 3-0.
Vanaf nu was het uitspelen en dat gebeurde. We hebben onze eerste drie punten binnen. Of dit ook werkelijk de break-through zal worden moet maar weer blijken. maar deze punten zijn in ieder geval binnen.
Ut Sjaop ging naar onze topscoorder die vandaag alleen al een onoverkomelijke voorsprong had kunnen nemen. De groene jas was voor Pietertje die een puike match speelde. En het was nog lang onrustig in de kantine. Benieuwd of dit echt the wind of change was, op weg naar het linker rijtje..