woensdag 25 april 2012

Born kopje onder tegen Armada

Door Pietertje

Met een gebrek aan leiders en een geïmproviseerd elftal vertrokken we afgelopen zondag op het asociaal vroege tijdstip van 9:20 richting Grevenbicht om een lekker potje te ballen tegen Armada. Joe Brady had zich opgeworpen om Den Lijdert te vervangen en versterkingen vonden we in Joey,Danny, Koen en Maarten. Pietertje had de moeite genomen om een (naar zijn mening) sterke opstelling neer te zetten. Driemaal raden wie hij in de basis had gezet.
Hierna werd de opstelling nog lichtelijk getuned door,Johan, Ruud, Stefan, John Jansen.. Ach wat, iedereen die geen rood shirt aanhad wist het beter maar uiteindelijk stonden we toch met 11 op het veld. De wedstrijd begon meteen sterk en beide teams speelde voor de winst. Bor bouwde een aantal mooie aanvallen op en Armada kwam er keer op keer snel uit met de counter. In de 14e minuut bouwde Bor een aanval op via de linkerflank die uitmondde in een overtreding van Armada. Nadat Bor zich gepositioneerd had nam, de fantastisch spelende Trevitony de vrije trap die hij bijzonder knap plaatste buiten het bereik van de keeper in de rechterkruising van de goal. 1-0 voor Bor. Luttele minuten later moest Bor overgaan tot de 1e wissels. Baas B. begon erg veel last te krijgen van vocht in zijn knie, wat al ophoopte tijdens de warming-up en Stan vertrok met de stuiptrekkingen van Michael Jackson richting de zijlijn wegens een probleem met zijn knie, of zak of ergens daartussen. Maarten nam de plaats in van Bart en Dammi verving Stan. Met deze extra stootkracht in de voorste linie schoof Bor door richting het doel van de tegenstander. Terwijl Bor de druk bleef opvoeren kwam de achterhoede een 2 tal keren met de schrik vrij bij een lange bal op de“slim lopende” spits van Armada. De 3e keer was echter scheepsrecht en Armada rondde de 1-1 feilloos af. Rust…

In de rust werd de laatste wissel uitgevoerd met Koen voor Epi. Het spelbeeld veranderde in het voordeel van Armada. Bor kreeg steeds meer moeite met het kaatsen van de bal, de scheidsrechter ontwikkelde een ingooi-fetish en iedere minuut werd er wel gefloten voor iets wat Bor toch blijkbaar verkeerd deed maar niemand begreep.
In de 78e minuut leidt knullig balverlies van Pietertje tot gevaarlijke uitbraak van Armada waarbij Danny op het randje strafschopgebied aan de noodrem trekt. Vrije trap voor Armada en terwijl KitzenFiscaal de muur aan het plaatsen is kopt Armada de 2-1 binnen. Bor verbouwereerd en enigszins onterecht op achterstand. Er wordt nog 10 minuten druk gezet maar het mocht niet meer baten, op het laatste met hulp van de scheidsrechter enigszins onverdiend kopje onder tegen Armada. Na praten zat er niet meer in, iedereen stond te springen om zich in zijn Lederhose te hijsen en naar Den Lijdert af te reizen. In de kleedkamer werd het vonnis geveld en Trevitony tot de terechte MotM uitgeroepen met Steef als runner-up.

Nu nog ff 3 punten pakken bij Obbicht, want veel meer eervalt er dit seizoen waarschijnlijk niet meer te halen.